StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 6 серпня: що заборонено робити в Яблучний Спас

5 серпня 2024, 14:16
1527
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 6 серпня.
Церковне свято 6 серпня: що заборонено робити в Яблучний Спас
Що не можна робити на Яблучний спас / колаж: Главред, фото: pomisna.info, УНІАН

6 серпня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день Преображення Господнього - Яблучний Спас.

Які свята 6 серпня

В Україні та світі 6 серпня відзначають такі свята:

відео дня
  • Міжнародний день "Лікарі світу за мир"
  • Преображення Господнє

Церковне свято 6 серпня

За новим церковним календарем, 6 серпня в Україні відзначають день Преображення Господнього.

Відомо, що Преображення Господнє - це подія, яка була описана в Біблії. За переказами ця подія сталася за 40 днів до страти Ісуса на хресті. Він піднявся на гору Фавор для молитви і взяв із собою апостолів Петра, Якова та Івана. Його учні втомилися і заснули. А коли прокинулися, то побачили, що Ісус оточений незвичайним білим світлом. Водночас вони почули голос Бога з небес, який підтвердив присутнім, що Ісус є його сином. Спускаючись з гори, Христос попросив апостолів нікому не говорити про це.

В Україні Свято Преображення Господнього частіше називають Спас. У народі празник Спаса мав світське значення, пов'язане із святом врожаю. Спас символізував свято врожаю, яке згодом використало в своїй обрядовості християнство, є звичай освячувати в церкві дари природи: яблука, сливи, груші, обжинкові вінки, бджолині стільники тощо.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Чого не можна робити 6 серпня

  • У цей день заборонено не можна бути жадібним, сваритись із знайомими та рідними. У цей святий день варто пробачити всі образи.
  • Категорично не можна 6 серпня займатись важкою роботою: будівництвом, роботою в полі, займатися рукоділлям та прати.

День Ангела 6 серпня

6 серпня свої іменини відзначають власники таких імен як Аркадій, Іларіон, Лев, Альона, Олена, Ілона, Ольга.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти