StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 28 серпня: що заборонено робити на преподобного Мойсея

27 серпня 2024, 12:39оновлено 28 серпня, 10:14
1579
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 28 серпня.
Церковне свято 28 серпня: що заборонено робити на преподобного Мойсея
Що не можна робити 28 серпня / колаж: Главред, фото: unsplash, pomisna.info

28 серпня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Гороскоп на сьогодні 28 серпня: Ракам - хвиля удачі, Скорпіонам - стрес та суперечки.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день преподобного Мойсея Муріна та обрітення мощей преподобного Іова Почаївського.

відео дня

Які свята 28 серпня

В Україні та світі 28 серпня відзначають такі свята:

  • День міста Тернопіль
  • Всесвітній день обізнаності про синдром Тернера
  • День PepsiCo
  • День краватки-метелика
  • День крихт на клавіатурі

Церковне свято 28 серпня

За новим церковним календарем, 28 серпня в Україні відзначають день преподобного Мойсея Муріна та обрітення мощей преподобного Іова Почаївського.

Відомо, що святий Мойсей народився в Ефіопії, в молодості був рабом у заможного та відомого чоловіка, однак той вигнав Мойсея за погану поведінку. Після цього Мойсей став ватажком розбійників і наводив жах на всю околицю своїми злодіяннями. Однак, із часом він почав розкаюватись у своїх гріхах і змінив своє життя. Одного разу Мойсей прийшов до монастиря, але його відразу не хотіли приймати через його минуле. Мойсей не відступив і продовжував молитися та просити прощення. Зрештою, його прийняли до монастиря, де він став ченцем, а пізніше ієромонахом. Мойсей провів решту свого життя в молитві та покаянні. Помер Мойсей у 75 років від рук розбійників.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 28 серпня

  • В народі вважають, що цього дня краще уникати прогулянок у лісі, адже існує ризик, що цього дня дуже легко загубитися, навіть у знайомих місцях.
  • Наші предки вірили, що у цей день не варто розмовляти з незнайомими людьми, адже у них можуть бути погані наміри і можуть навести пристріт.
  • Також 28 серпня заборонено віддавати чи міняти власні речі.

День Ангела 28 серпня

28 серпня свої іменини відзначають власники таких імен як Василь, Іван, Кирило, Платон, Роман, Степан, Тарас, Теодор, Федір, Ян.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти