StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 17 вересня: що заборонено робити у день Віри, Надії та Любові

16 вересня 2024, 14:52оновлено 18 вересня, 15:44
913
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 17 вересня.
Церковне свято 17 вересня: що заборонено робити у день Віри, Надії та Любові
Що не можна робити 17 вересня / колаж: Главред, фото: pomisna.info, УНІАН

17 вересня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Вас також зацікавить матеріал: Гороскоп на сьогодні 17 вересня: Дівам - велика втрата, Козерогам - прилив удачі.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.

відео дня

Які свята 17 вересня

В Україні та світі 17 вересня відзначають такі свята:

  • День працівників цивільного захисту України
  • День усиновлення
  • Всесвітній день психолога педагога
  • Всесвітній день безпеки пацієнтів

Церковне свято 17 вересня

За новим церковним календарем, 17 вересня в Україні відзначають день мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.

За переказами відомо, що у II столітті вдова Софія зі своїми доньками Вірою, Надією та Любов'ю відправилася до Риму. Вони сповідували християнство, а в той час християн піддавали жорстоким катуванням за віру. Однак, Софія не боялася тортур і навіть смерті. Тому вона продовжувала щиро вірити в Бога і виховувала своїх дітей за християнськими правилами. Відомо, що своїх доньок вона також назвала на честь трьох основних християнських чеснот.

Згодом до імператора Адріяна дійшли чутки про цю християнську сім'ю, він наказав схопити чотирьох жінок і привести на суд. Дочок Віру, Надію та Любов він відправив до в'язниці, а ось їх матір Софію змушував зректися віри. Однак, жінка була непохитною і сказала, що винесе будь-які тортури, але віри не зречеться. Тоді римляни стратили її дівчаток і передали матері їхні останки. Софія власноруч на горі поховала тіла своїх дорогих діточок, а сама померла через 3 дні. Так Віру, Надію, Любов та Софію зарахували до лику святих мучениць.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 17 вересня

  • В народі вважають, що у цей день жінкам заборонено працювати по дому і займатись хатніми справами.
  • Також цього дня не варто проводити сватання чи вінчання, адже існує прикмета, що союз буде нещасливим.
  • 17 вересня заборонено займатись рукоділлям: не варто шити, в'язати та вирізати.

День Ангела 17 вересня

17 вересня свої іменини відзначають власники таких імен як Іван, Ілля, Павло, Софія, Віра, Ірина, Любов, Надія, Олександра.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти