StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Зелений часник: чим корисний і кому категорично заборонений

10 травня 2021, 22:58
Селен, що міститься в зелені, регулює міжклітинний обмін і сприяє еластичності шкіри. Зелень часнику широко використовується в народній медицині.
Зелений часник: чим корисний і кому категорично заборонений
Дієтолог розповіла, чи потрібно їсти зелений часник

На ринках вже почали продавати зелений часник, який є потужним противірусним засобом. Яка користь для організму від зеленого часнику і кому його їсти небажано, розповіла дієтолог Наталія Кива на своїй сторінці в Facebook.

Чим корисна зелень часнику

Вона пояснила, що молодий часник називають природним антибіотиком, так як він має противірусні властивості. У зелених пагонах містяться вітаміни: А, В1, В2, РР, С, Е, К, мікроелементи, калій, магній, кальцій, натрій, сірка, марганець, мідь, фосфор, залізо і фітонциди.

"Селен, що міститься в зелені, регулює міжклітинний обмін і сприяє еластичності і омолодженню шкіри. Зелень часнику широко використовується в народній медицині для лікування вірусних, серцево-судинних захворювань, для профілактики інфаркту та інсульту, для зниження рівня холестерину і артеріального тиску, як протибактеріальний засіб, а також для боротьби з кишковими паразитами і навіть для лікування онкозахворювань", - зазначила дієтолог.

Крім того, зелень часнику є відмінним антиоксидантом і регулює окислювальні процеси в організмі.

Кому зелень часнику їсти не можна

У молодому часнику також міститися і токсичні речовини, і кислота, тому його потрібно з великою обережністю вживати людям із захворюваннями нирок і шлунково-кишкового тракту, виразками і гастритами. Небажано його включати в раціон алергікам. А ось вагітним і годуючим потрібно від зелені часнику відмовитися повністю.

Зелений часник може посилювати апетит, тому людям із зайвою вагою потрібно обмежити його кількість в раціоні.

"Додайте зелені пагони часнику до салатів, соусів, заправок, супів, овочевих м'ясних та рибних страв. При помірному вживанні він принесе достатньо користі для здоров'я", - порадила фахівець.

  • Вітаміни, мінерали, антиоксиданти та інші цінні речовини — ось заради чого потрібно готувати салати. Вони ідеально доповнять ваш обід або вечерю, виступлять в ролі поживного перекусу або навіть в якості повноцінного страви. Главред зібрав рецепти найсмачніших весняних салатів, які порадують вас і ваших близьких.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти