StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені з'ясували, чому деякі люди їдять і не товстіють

28 травня 2020, 03:01
Дослідники відповіли на питання, яке багато разів задавали собі люди із зайвою вагою - "Чому деякі жеруть і не товстіють?".
Вчені, схуднення
Вчені, схуднення / stilnos.com

Колектив штатних дослідників вчених з Інституту молекулярної біотехнології при Австрійської академії наук (IMBA) з'ясував, що за худобу людини, швидше за все, відповідає певний ген.

"Більшість вчених вивчають ожиріння і генетику ожиріння. Ми просто змінили тактику і вивчили худобу, відкривши нову область досліджень", – цитує спеціалізований журнал Cell одного з керівника проекту, Джозефа Пеннінгера.

За його словами, дослідникам вдалося виявити групу людей, які не товстіють незалежно від вживаної в їжу страв. В них вченими й були знайдені загальні генетичні маркери.

відео дня

читайте такожЗелений кава для схуднення – купити чи варто це гроші на вітерДослідники припускають, що за вроджену худобу відповідає мутація ALK-гена. Пригнічення його синтезу зазвичай і призводить до прискореного спалюванню жиру.

"ALK широко вивчався в контексті раку, але поза цим контекстом про біологічної ролі цього гена відомо мало", – розповів інший керівник проекту Майкл Ортхофер.

За його словами, довгі випробування на лабораторних тваринах і комах продемонстрували ‒ відключення ALK у гіпоталамусі (область мозку ‒ центральна точка координації метаболізму) призводить до спалювання жиру.

Нагадаємо, раніше експерти провели аналіз 121 дієти та встановили: єдина ефективна в плані схуднення ‒ середземноморська дієта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти