StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені оголосили про знахідку головного чинника довголіття

7 квітня 2021, 02:04
Група шотландських вчених закінчила своє, що тривало цілих два десятки років, дослідження, з приводу того, який фактор впливає на довголіття людини.
Довголіття
Вчені оголосили про знахідку головного чинника довголіття / MTSOfan / Flickr

Колектив шотландських вчених виявив головний фактор, який впливає на тривалість життя. Саме такі результати дослідження були опубліковані в авторитетному журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Дослідники протягом двадцяти років вивчали замкнуту популяцію короткоживучих диких овець в Шотландії. Вони проаналізували зв'язок між довжиною тіломір( кінцевих ділянок хромосом), їх збереженням і тривалістю життя і прийшли до висновку, що довголіття прямо пов'язане з довжиною тіломір і не пов'язане зі ступенем їх виснаження.

Таким чином, відзначають вчені, на термін життя набагато більше впливає генетична схильність, ніж зовнішні фактори, такі як стрес або харчування.

читайте такожДля довголіття і схуднення: названий корисний міцний алкогольний напій

Дієта - що було раніше:

  • Дієтолог Деріл Джоффрі порадив утримуватися від перекусів вранці бананами. За його словами, якщо банани є натщесерце, то такий сніданок призведе до збільшення рівня цукру в крові і спровокує загострений апетит, що приводить до переїдання.
  • Експерти в області харчування з Великобританії назвали продукт, який варто їсти на сніданок щоранку заради довголіття - йдеться про натуральний йогурт.
  • Данські вчені озвучили основні ознаки довголіття і стверджували люди стали жити довше завдяки розвитку медицини і технологій.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти