StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Допоможе скинути вагу і "розігнати" метаболізм: лікар назвав напій

30 грудня 2020, 14:24оновлено 25 січня 2021, 23:04
614
Він дозволяє спалювати більше калорій і допомагає схуднути.
Вчені, схуднення
Він дозволяє спалювати більше калорій і допомагає схуднути. / stilnos.com

Коли люди намагаються схуднути, вони зазвичай зосереджуються на тому, що слід виключити зі свого раціону. Але додавання зеленого чаю в свій раціон може бути легким і корисним доповненням до вашого шляху до зниження ваги.

Хоча зелений чай може допомогти вам схуднути, вам слід проконсультуватися з лікарем, щоб дізнатися, чи є втрата ваги для вас здоровим варіантом. Якщо ваш лікар дасть вам добро, можливо, варто спробувати цей багатий антиоксидантами напій.

Ось чому зелений чай може допомогти в схудненні.

Зелений чай може допомогти прискорити метаболізм

Зелений чай може прискорити обмін речовин, оскільки містить кофеїн. Це дозволяє спалювати більше калорій і допомагає схуднути.

"Стимулюючі властивості кофеїну збільшують швидкість окислення в метаболізмі клітини, що збільшує кількість спалених нами калорій", - говорить Ханнес.

У невеликому дослідженні 2008 року дослідники давали учасникам з ожирінням або зелений чай, або плацебо протягом 12 тижнів. Учасники не змінювали рівень активності або дієту. Через 12 тижнів ті, хто пив зелений чай, втратили на 3,3 кг більше, ніж ті, хто приймав плацебо, і спалили на 183,38 калорій більше за рахунок витрати енергії в стані спокою.

Зелений чай допоможе вам отримати більше задоволення від тренування

За словами Емілі Монфілетто, старшого дієтолога в медичному коледжі Бейлора, кофеїн покращує спортивні результати у спортсменів, коли його вживають близько до змагань. Це тому, що кофеїн може змусити вас відчувати, що ви напружуєтеся менше, ніж насправді, і допомагає зменшити біль, пов'язаний з вправами, - говорить Монфілетто.

Крім підвищення продуктивності, зелений чай також допомагає спалювати більше жиру під час тренування. У невеликому дослідженні 2008 року чоловікам давали екстракт зеленого чаю перед тренуванням. Їх швидкість спалювання жиру була на 17% вище, ніж у тих, хто отримував плацебо.

Зелений чай-здорова альтернатива солодким напоям

Коли ви намагаєтеся схуднути, рекомендується скоротити вживання солодких напоїв. Ханнес каже, що в зеленому чаї може бути нульова кількість калорій з жиру, якщо ви не додаєте в нього цукор, і ви отримаєте такі поживні речовини, як антиоксиданти, яких не отримаєте, випивши газовану воду.

Зелений чай також може дати вам більш стійку енергію без збоїв, на відміну від солодких напоїв. Якщо ви заміните солодкі напої зеленим чаєм, ви з часом значно скоротите споживання калорій, що може допомогти знизити вагу.

"Одна банка газованої води зазвичай містить 150 калорій. Просто заварений зелений чай без додавання чого-небудь містить незначні калорії, тому кожна банка газованої води, яку ви замінюєте в день зеленим чаєм або будь-яким іншим напоєм без калорій, ви заощадите 150 калорій на кожній порції. , - каже Монфилетто.

Як вживати зелений чай для схуднення

Ханнес каже, що найкращий спосіб пити зелений чай для схуднення-це пити його гарячим або холодним, без додавання цукру. Вам слід використовувати справжній зелений чай, приготований зі справжніх листя зеленого чаю. Це повинно бути сказано на етикетці. Хуннес каже, що трав'яні чаї зазвичай не роблять з справжніх чайних листя, тому ви можете триматися від них подалі.

Є різні сорти зеленого чаю, такі як сенча, маття і жасмин. Всі вони дуже корисні для здоров'я. За словами Монфілетто, вони виробляються на одному і тому ж заводі, але існують відмінності в способах їх обробки.

Незалежно від типу зеленого чаю, рекомендована кількість становить від трьох до чотирьох чашок зеленого чаю в день, і, за словами Ханнеса, немає "кращого" часу для його вживання.

Однак Монфілетто каже, що якщо ви чутливі до кофеїну, ви можете не пити його вдень і ввечері, щоб він не заважав вашому сну. Вона каже, що абсолютне максимальне споживання зеленого чаю має становити дев'ять або десять чашок на день, виходячи з безпечних меж кофеїну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти