StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Нічні перекуси: реальні причини та як з ними боротись

20 вересня 2021, 03:02
Нічні перекуси часто є причиною надмірної ваги. Це погана звичка, яку багато хто намагається викорінити.
Холодильник
Як боротися з нічними перекусами / pixabay

Всі знають, що після восьмої вечора краще не їсти. А що робити, якщо голод застав зненацька в нічний час, коли стрілки годинника невблаганно підходять до дванадцяти? Читайте корисні поради далі в нашому матеріалі.

Нічні перекуси часто є причиною надмірної ваги. Це погана звичка, яку багато хто намагається викорінити. Лікар дієтолог, гастроентеролог, і розробник методики схуднення Нурія Діанова розповіла, як боротися з "нічним дожором".

Як боротися з нічними перекусами

Причина нічних переїдань – це не завжди голод. Зазвичай вона криється куди глибше, тому важливо дослідити свій організм. "Нічний дожор" може бути наслідком психологічного стресу, втоми, занепокоєння чи компенсацією нестачі любові. Це все характерні риси емоційного голоду, який ми намагаємось заповнити їжею. На щастя, з ним можна боротись.

відео дня
  • Відпочинок

Після робочого дня подбайте про якісний відпочинок: прийміть гарячу ванну, організуйте собі вечірню прогулянку або сходіть на масаж. Це допоможе мінімізувати стрес, розслабитися і буде куди кращим рішенням, ніж нічна трапеза.

Ванна
Подбайте про відпочинок / legkopolezno.ru

  • Режим харчування

Створіть окремо графік харчування і вживайте їжу у конкретний час. Це однозначно допоможе прийти у форму, дозволить контролювати усі приймання їжі та почуття насичення.

  • Здоровий раціон

Важливо не лише "коли" їсти, а й "що" їсти. Подбайте про збалансований раціон, який буде включати білки, жири та вуглеводи.

Батат_зож_правильне_харчування_куриця
Харчуйтеся правильно / Pixabay

Їжте солодке після основного перекусу

Не потрібно забороняти собі їсти солодке, адже це лише призведе до нових стресів та зривів. У психології це називається "хвороблива фіксація": чим більше ви собі забороняєте, тим більше будете це хотіти. Тому, вживайте солодке лише після основного приймання їжі та переконайте свій мозок, що якщо ви щось захочете поїсти, то зможете це зробити.

Ці прості поради значно знизять ймовірність появи імпульсивного нічного голоду та нових стресів.

квіти_гвікі_еда_солодкое_торт
Не забороняйте собі вживати солодке / 1zoom.ru

Раніше засновник школи і дієтолог Андрій Невський пояснив, чому пізня вечеря не є шкідливим для тих, хто намагається схуднути. Втім, це не означає, що ввечері можна їсти все що завгодно

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти