StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названі найбільш небезпечні продукти для мозку людини

28 червня 2021, 16:25
Між хворобою Альцгеймера і раціоном харчування пацієнтів існує певний зв'язок, вважають у Британії.
харчування, страви, тарілки
Людям варто уважно ставиться до свого раціону, щоб уберегти мозок / УНІАН

Вживання в їжу низки продуктів може нести небезпеку для головного мозку людини. Для того, щоб знизити ризик появи хвороби Альцгеймера, треба не їсти кожен день випічку і утримуватися від солодощів та газованих напоїв. Слід також утриматися від гострої їжі і спецій, в яких містяться елементи, які негативно впливають на розумові здібності і пам'ять. Фаст-фуд і смажена їжа становлять небезпеку для мозку через підвищений вміст трансжирів. Консерванти, сіль і насичені жирні кислоти небезпечні для головного мозку, тому що можуть викликати запалення і пошкоджувати кровоносні судини.

Про це йдеться в матеріалі британської газети Rai Al Youm, яка виходить арабською мовою. Стверджується, що виявлено зв'язок між хворобою Альцгеймера і харчуванням людини. Щоб виключити ризик появи і розвитку хвороби, треба відмовитися від низки продуктів.

Йдеться про щоденне вживання газованих напоїв, випічки і солодощів, які, як стверджується в статті, можуть спровокувати запалення в мозку, а також проблеми з нервовими клітинами.

На думку авторів матеріалу, треба обережно їсти гостру їжу і спеції. В них високий рівень капсаїцину, що сприяє зниженню розумових здібностей і може чинити негативний вплив на пам'ять.

Крім того, вважає газета, серед небезпечних для головного мозку продуктів і смажена їжа та фаст-фуд. В них високий рівень вмісту трансжирів, що викликає зниження активної діяльності мозку.читайте такожВчені розповіли, чи корисна варена і печена картопля для здоров'я

Підкреслюється, що сіль, консерванти і насичені кислоти, яких дуже багато в ковбасах, сирі та м'ясних продуктах, несуть загрозу для головного мозку. Видання вважає, що вони можуть викликати запалення в мозку і пошкодження кровоносних судин.

Нагадаємо, раніше лікарка-ендокринологиня Тетяна Бочарова розповіла, кому не можна їсти гречку з жирними продуктами, і назвала найбільш оптимальний спосіб приготування каші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти