StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зволожити волосся в домашніх умовах "як профі"

28 квітня 2021, 20:36
Кондиціонери глибокої дії матимуть більш густу і важку концентрацію.
волосы_стрижка_календарь стрижок
Рівень вологості вашого волосся залежить від того, скільки шкірного жиру виробляється / 1zoom.ru

Якщо у вас сухі волос, глибоке кондиціонування може стати вашим квитком до більш м'яким і слухняним волоссям.

"Сухе волосся не вистачає вологи з зовнішніх джерел і внутрішнього шкірного сала або масла", - говорить Дін Мраз Робінсон, доктор медицини.

Ось що вам потрібно знати, щоб вибрати відповідний кондиціонер для глибокого догляду і зберегти волосся зволоженим, пише Healthline.

Що робить волосся сухими

Рівень вологості вашого волосся залежить від того, скільки шкірного жиру виробляється сальними залозами, розташованими в ваших волосяних фолікулах. Шкірний жир-це масло, яке змащує шкіру, шкіру голови і волосся.

читайте такожНавіщо волоссю рисова вода і як її приготувати

Кількість шкірного сала, виробленого шкірою голови, варіюється від людини до людини і коливається протягом усього життя. На це впливає ваш вік, гормони, стрес і фактори навколишнього середовища, - пояснює Мраз Робінсон.

"Це може зробити нитки сухими, пористими і ламкими", - говорить Мраз Робінсон.

Теплова укладання-ще один фактор, який може висушити ваше волосся, тому, якщо ви постійно берете фен або щипці для завивки, ви можете додати в свій рутинний догляд за волоссям глибоке кондиціонування.

Що таке кондиціонери глибокої дії?

Всі кондиціонери містять кілька основних інгредієнтів:

Зволожувач. Вони зв'язуються з водою і зволожують волосся.

Який зм'якшує. Іноді їх називають просто зволожуючими засобами. Це речовини, які пом'якшують волосся і зменшують втрату вологи, створюючи захисну плівку навколо пасом.

За словами Мраза Робінсона, кондиціонери глибокого дії містять більш високі концентрації пом'якшуючих і зволожуючих інгредієнтів, ніж щоденні кондиціонери. Крім того, вони залишаються у волоссі набагато довше: від 20 до 30 хвилин замість 2 або 3 хвилин.

"Кондиціонери глибокого дії матимуть більш густу і важку концентрацію", - говорить Мраз Робінсон. "Вони також можуть продовжувати працювати протягом декількох днів після використання, оскільки вони створені для більш глибокого проникнення в пасмо, ніж щоденні кондиціонери для розгладження поверхні".

Переваги глибокого кондиціонування

І звичайні кондиціонери, і кондиціонери глибокої дії покращують зовнішній вигляд волосся. Але більш помітний вплив надають кондиціонери глибокої дії. Вони можуть:

  • розплутати волосся
  • зменшити кучеряве волосся
  • посилити блиск
  • збільшити гладкість

Кому потрібен кондиціонер глибокої дії?

Оскільки шампунь також видаляє шкірний жир, Американська академія дерматології рекомендує використовувати кондиціонер для швидкого ополіскування кожного разу після миття волосся.

За словами Мраза Робінсона, якщо у вас не особливо жирне волосся, вам, ймовірно, буде корисно також використовувати кондиціонер глибокого дії.

Він додає, що те, як часто Вам слід проводити глибоке кондиціонування, дійсно залежить від текстури вашого волосся і від того, як часто ви їх миєте і укладаєте.

В цілому, один раз на тиждень-гарне практичне правило для більшості людей, оскільки, за словами Мраз Робінсон, занадто часте його використання може привести до накопичення продукту.

Оскільки шкірний жир найлегше переміщається по волоссю, змащуючи прямі і розпущені завиті пасма, люди з щільними кучерями можуть частіше виявляти, що їм потрібно глибоке кондиціонування.

Також рекомендується глибоко кондиціонувати волосся перед хімічною обробкою (тобто освітленням, випрямленням або хімічною завивкою).

Як зробити глибоке зволоження в домашніх умовах

Мраз Робінсон пропонує наступні кроки:

  • Спочатку шампунь, тільки при необхідності. "Якщо ваша шкіра голови не брудна і не жирна, ви можете промити її і не використовувати шампунь перед нанесенням кондиціонера глибокого дії", - говорить вона.
  • Застосовуйте в залежності від вашого типу волосся. Якщо у вас сухе волосся або щільні кучері, вам, ймовірно, буде корисно нанести кондиціонер глибокого дії дуже близько, якщо не повністю, до коріння. Якщо ваше волосся жирніше, використовуйте кондиціонер глибокого дії від середини стрижня до кінчиків волосся і наносите звичайний кондиціонер ближче до шкіри голови.
  • Розчесавши. Прочешіть продукт пальцями або гребінцем з широкими зубцями, щоб покрити всі пасма. "Більшість людей захочуть нанести засіб на нижню частину волосся, приділяючи особливу увагу кінчиків", - зазначає вона.
  • Дотримуватися інструкції. Вони різняться, тому читайте упаковку. "У середньому я б сказала залишити його на приблизно 20-30 хвилин", - каже вона.
  • Змийте прохолодною водою. "Це допоможе закріпити засіб в стрижні волосся".

Рецепти глибокого кондиціонування своїми руками

Авокадо, яйце та оливкова олія є ідеальними інгредієнтами для домашнього кондиціонера, оскільки вони " багаті омега - 3 жирними кислотами для відновлення та зміцнення ниток", - говорить Мраз Робінсон.

У цих рецептах використовуються деякі з її улюблених інгредієнтів.

Рецепт 1

Інгредієнт

  • 1/2 авокадо
  • 1 яйце
  • 1 ст. оливкова олія

Змішайте інгредієнти виделкою або віночком. Нанесіть на волосся і змийте прохолодною водою через 20-30 хвилин.

Рецепт 2

Інгредієнт

  • 1 склянка грецького йогурту
  • 1/2 авокадо
  • 2 ст. оливкова олія
  • 1 ст. меду

Змішайте всі інгредієнти разом. Нанесіть на волосся і змийте прохолодною водою через 20-30 хвилин.

Продукти глибокого кондиціонування

Мраз Робінсон пропонує шукати наступні пом'якшувальні інгредієнти в купленому в магазині кондиціонері глибокого дії:

  • мед
  • масло авокадо
  • масло ши
  • кокосове масло

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти