StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як знизити апетит: що допоможе обдурити почуття голоду

23 вересня 2021, 05:23
Які засоби найбільш ефективні в боротьбі зі звірячим апетитом
Як знизити апетит
Як знизити апетит / ua.depositphotos.com/

У саму дощову пору року організм вимагає більше енергії і наполегливо вимагає п'яту цукерку або добавки спагетті болоньєзе. Тим, хто сидить на дієті стає важко втриматися від спокуси. Як приборкати відчуття голоду і виграти бій із зайвими кілограмами, розібрався Главред.

Про те, як вживання солодкого впливає на апетит, читайте в нашому матеріалі: Вчені розповіли, як пов'язана солодка їжа і апетит.

Причини підвищеного апетиту

Підвищити апетит може не тільки відчуття голоду. З точки зору фізіології він може змінюватися в залежності від фази менструального циклу (напевно багато хто помічав, що перед менструацією апетит просто вовчий) і передменопаузі. Вагітність також може викликати коливання – іноді їсти хочеться постійно, а іноді і крихта в рот не лізе.

відео дня

Психологічне підвищення апетиту може бути викликано декількома факторами, серед яких:

  • стрес;
  • депресія;
  • тривога і занепокоєння.

Як знизити апетит і здолати почуття голоду

Для того, щоб бажання поїсти менше вам докучало і рука не тягнулася до заборонених продуктів, необхідно дотримуватися простих правил.

Не забувайте снідати. Вранці організм найбільше потребує енергії, і якщо тільки кава ваш помічник – ви ризикуєте зірвати свій звірячий апетит на шкідливому перекусі або спокуситися зайвим за вечерею. Сніданок "запускає" обмін речовин і грає важливу роль в процесі схуднення.

Скажіть " ні " шкідливим перекусам. Горішки до обіду або печенька поки готується вечеря можуть стати шкідливою звичкою. Організм буде посилати в мозок сигнали про те, що потрібно перекусити – і апетит підвищиться рефлекторно. Якщо без перекусу не обійтися віддавайте перевагу низькокалорійним овочам і фруктам.

Правильно вибирайте посуд. Яскраві кричущі кольори сприятимуть переїданню. Посуд холодних, нейтральних відтінків допоможе приборкати апетит.

Не їжте " за компанію". Ми не завжди їмо тільки тоді, коли дійсно голодні. Найчастіше це відбувається за компанію або перед телевізором. Прислухайтеся до сигналів організму і їжте тільки тоді, коли йому цього дійсно хочеться.

Зменшіть порції. Розділіть три великих прийоми їжі на шість маленьких. Так організм завжди буде відчувати себе ситим і це допоможе утриматися від покупки пончика з шоколадною начинкою.

читайте такожДієтолог назвала причину вовчого апетиту

Як знизити апетит народними засобами

У боротьбі з апетитом можна вдатися до засобів, які є на кожній полиці. Добре допомагають впоратися з почуттям голоду м'ята, петрушка і часник.

З трав м'яти і петрушки можна приготувати відвар, яким потрібно полоскати рот кожен раз, коли відчуєте, як розігрався апетит. Для цього потрібно заварити пучок м'яти в склянці окропу, дати йому настоятися і процідити. Відвар петрушки можна вживати всередину.

Настій з часнику для зменшення апетиту. Щоб приготувати народний засіб, який допоможе тримати відчуття голоду в узді, необхідно три зубчики часнику натерти на тертці і залити склянкою кип'яченої води кімнатної температури. Потім потрібно дати суміші настоятися протягом доби. Приймати по одній чайній ложці перед сном.

Ароматерапія для зниження апетиту

Аромати деяких рослин здатні заспокоювати відчуття голоду. Серед найбільш поширених ефірних масел, які борються з підвищеним апетитом, можна виділити:

  • грейпфрут;
  • ваніль;
  • лаванда;
  • аніс;
  • перець;
  • м'ята;
  • троянда.

Використовувати ароматерапію для зниження апетиту можна просто під час їжі. В аромалампу потрібно налити води і додати кілька крапель олії. Можна також використовувати свічки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти