StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Інфаркт: ця вправа може посилити ризики

10 червня 2021, 15:17
Надмірні обсяги та інтенсивність тривалих навантажень можуть збільшити ризик.
Серце_аритмія
Вправи високої інтенсивності можуть різко, хоча і тимчасово, збільшувати ризик раптової зупинки серця / Pixabay

Згідно з оглядом, опублікованим в Circulation, люди, які проводили 150 хвилин дозвілля середньої інтенсивності на тиждень, мали на 14 відсотків менший ризик ішемічної хвороби серця, ніж ті, хто не повідомляв про фізичні вправи.

При цьому може бути зв'язок між вправами і підвищеним ризиком розвитку не тільки ішемічної хвороби серця, але і серцевих нападів.

Регулярні вправи рекомендуються для поліпшення здоров'я серцево-судинної системи і зниження ризику серцевого нападу, пише Express.co.uk.

читайте такожСерцевий Напад: цей сік з пікантним смаком може захистити від інфаркту

Проте, з'являється все більше свідчень того, що надмірні обсяги і інтенсивність тривалих навантажень можуть збільшити ризик гострих серцевих нападів.

Дослідження виявили потенційний фактор ризику серцево-судинних подій у майбутньому, враховуючи відомий зв'язок між хронічною надмірною симпатичною активністю та підвищеним серцево-судинним ризиком.У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США Національних інститутів здоров'я, були додатково проаналізовані наслідки екстремальних вправ для здоров'я серцево-судинної системи.

У дослідженні зазначалося: "вправи високої інтенсивності можуть різко, хоча і тимчасово, збільшувати ризик раптової зупинки серця (ВСС) або раптової серцевої смерті (ВСС) у людей з основним серцевим захворюванням.

"Канадське дослідження спортсменів у віці від 12 до 45 років виявило 74 випадки SCA протягом 18,5 мільйонів людино-років спостереження, що дає показник захворюваності 0,76 випадку на 100 000 спортсменів на рік.

"У загальній складності 16 випадків SCA відбулися під час змагальних видів спорту, з яких 44 відсотки вижили, тоді як 58 випадків відбулися під час незміцнюючих видів спорту, з яких 44 відсотки також вижили.

"Недавні дослідження показали, що екстремальні обсяги та / або інтенсивність тривалих тренувань пов'язані з кількома можливими серцевими порушеннями".

За словами клініки Клівленда, хронічні екстремальні тренування і змагання в змаганнях на витривалість можуть привести до пошкодження серця і порушення ритму.

Сайт продовжує: "Люди з генетичними факторами ризику особливо вразливі. Дослідження, проведене за участю марафонців, показало, що навіть після завершення екстремальних бігових змагань зразки крові спортсменів містять біомаркери, пов'язані з пошкодженням серця. Більш того, дослідження показали, що вправи високої інтенсивності можуть різко збільшити ризик раптової зупинки серця або раптової серцевої смерті у людей з основним серцевим захворюванням.

Це також може збільшити ризик порушень серцевого ритму, особливо для меншини, яка страждає гіпертрофічною кардіоміопатією або ішемічною хворобою серця.

До помірних вправ відносяться такі заняття, як ходьба, біг підтюпцем або плавання.

У більшості випадків помірні заняття повинні дати вам можливість продовжити розмову, поки ви активні.

Однак, якщо у вас є симптоми, серцеве захворювання в анамнезі або фактори ризику серцевих захворювань, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж починати або змінювати режим вправ.

За словами доктора Джамала Рани, автори дослідження, високі рівні вправ з часом можуть викликати навантаження на артерії, що призведе до більш високої кальцифікації коронарних артерій (CAC).

"Однак це утворення бляшок може бути більш стабільним і, отже, з меншою ймовірністю розірватися і викликати серцевий напад, що не оцінювалося в цьому дослідженні", - говорить вона.

Доктор Рана додав, що вони планують продовжувати спостерігати за учасниками, щоб побачити, хто з них має серцеві напади, інші проблеми зі здоров'ям або хто з них передчасно помер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти