StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Імбир для схуднення: вчені вказали на "підводні камені"

25 січня 2021, 15:30
Лікувальні властивості імбиру пов'язані з двома основними типами біологічно активних сполук.
імбир
Лікувальні властивості імбиру пов'язані з двома основними типами біологічно активних сполук. / Фото pixabay.com

У всьому світі імбир використовувався як пряність і компонент традиційної медицини протягом тисяч років. Показано, що він має багато переваг для здоров'я, включаючи антиоксидантні та протизапальні властивості, а деякі дослідження показують, що імбир також може допомогти при схудненні.

Лікувальні властивості імбиру пов'язані з двома основними типами біологічно активних сполук.

Ось що говориться в дослідженні про те, наскільки ефективний імбир для схуднення, підтримки ваги та інших метаболічних і серцево-судинних процесів.

відео дня

Насичувати

У невеликому дослідженні 2012 року 10 чоловіків споживали 2 грами сухого порошку імбиру, розчиненого в гарячій воді, після сніданку. Результати показали, що випробовувані довше відчували себе ситими після того, як випили імбирний напій.

Крім того, коли випробовувані приймали імбирний напій, вони відчували підвищений спалювання калорій на 43 ккал після їжі в порівнянні з контрольним напоєм, що містить тільки воду. Однак це дослідження обмежене, тому що це був швидкий експеримент, вимірювання проводилися після одного напою імбиру, на відміну від тривалого дослідження.

Марі-П'єр Сент-Онж, доктор філософії, дослідник харчування в Колумбійському університеті і співавтор цього дослідження, говорить, що ці результати показують, що імбир може впливати на здатність людини худнути, наприклад, якщо він п'є імбир без цукру.

Може допомогти спалити жир

Невелике дослідження 2019 року, проведене в Південній Кореї, дало 80 огрядним людям етанольний екстракт імбиру, приготований на пару, який містить більш потужний шогаол, ніж звичайний імбир, або плацебо, щоб з'ясувати, чи допомагає імбир зменшити жирові відкладення.

Хоча обом групам було рекомендовано дотримуватися своїх типових дієт, дослідження показало, що група, яка приймала екстракт імбиру, втратила більше жиру, ніж контрольна група. Це говорить про те, що добавка імбиру може сприяти схудненню навіть без інших дієтичних змін.

Може знизити секрецію інсуліну

Огляд 2018 року показав, що імбир не впливає на рівень інсуліну, але знижує резистентність до інсуліну, що може бути фактором пом'якшення симптомів діабету 2 типу. Є також докази того, що підтримка втрати ваги пов'язана з поліпшенням чутливості до інсуліну.

Може допомогти з контролем ваги

Той же огляд 2018 року також показав, що споживання імбиру пов'язане зі зниженням маси тіла, співвідношення талії і стегон і рівня глюкози натщесерце, хоча ІМТ не змінився.

Може допомогти при запаленні

В експериментах на тваринах імбир виявляв протизапальні властивості. У клінічних випробуваннях на людях необхідні додаткові дослідження, але одне невелике дослідження показує, що ті, хто вживав імбир, відчували менше запального болю після вправ, ніж група плацебо.

Оскільки ожиріння-це хронічне запалення, за словами Берріджа, вживання імбиру може допомогти підтримати регулярний режим вправ, що може допомогти у втраті ваги.

Недоліки імбиру

У вживання імбиру є кілька недоліків, якщо у вас немає на нього алергії. Тим не менш, немає досліджень про те, яка форма імбиру, така як маринований, порошкоподібний або сирий, оптимальна для схуднення у людей.

Беррідж попереджає, що в більшості досліджень перевірені кількості складають всього кілька грамів, тому людям слід дотримуватися обережності з дозуванням і проконсультуватися з лікарем при додаванні їх в свій раціон вітамінів і добавок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти