StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що не можна їсти вранці: названо небезпечні продукти

12 січня 2021, 00:59оновлено 15 березня 2021, 15:48
Медики назвали причину, чому йогурт і каву небезпечно пити вранці натщесерце.
Що не можна їсти вранці: названо небезпечні продукти
Які продукти небезпечні натщесерце / pixabay

Не всі продукти, які ми вважаємо вдалим варіантом для сніданку, є для нас корисними. Медики розповіли, як їжа впливає на шлунково-кишковий тракт, коли вживаємо її натщесерце.

Здобна випічка і цукор. Лікарі стверджують, що дріжджі дратують стінки шлунка і викликають підвищене газоутворення, а цукор, з'їдений на порожній шлунок, не дозволяє організму виділяти достатню кількість інсуліну для підтримки його нормального рівня в крові.

Крім того, цукор – це кислотоутворююча їжа, здатна порушити кислотно-лужний баланс.

Йогурт. Вживання йогурту натщесерце, на думку фахівців, буде "вбивати" всі молочнокислі бактерії, тому користь від такої продукції вранці мінімальна.

Спеції. Через велике вживання спецій натщесерце, ваша слизова оболонка порожнього шлунка посилить вироблення шлункового соку, що посприяє розвитку хвороб шлунково-кишкового тракту.

Груші, помідори і хурма. Лікарі заявили, що високий вміст грубої клітковини подразнює слизову і підсилює перистальтику. А ці фрукти і овочі багаті дубильною кислотою і пектином. Вони при контакті з шлунковим соком підвищують його кислотність, що може стати причиною виразки.

читайте такожМедики назвали найкорисніший сніданок

Огірки та інші зелені овочі. Кислоти, що містяться в сирих овочах викликають в голодному шлунку печію, підвищене газоутворення і дискомфорт. Можуть спровокувати не тільки гастрит, але і виразку.

Банан. Якщо вживати їх натщесерце, магній занадто швидко засвоїться, що збільшить навантаження на серце. Багато хто звик додавати банан в ранкову кашу, але це не найкращий варіант, оскільки разом вони створюють високу глікемічну навантаженність, до якої організм в ранкові години не готовий.

Здоров'я - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти