StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Свербить голова: названо п'ять причин

14 червня 2021, 16:33
Лупа є найбільш частою причиною свербіння шкіри голови.
Волос
Свербіж шкіри голови рідко є приводом для занепокоєння / fashionlady.in

Свербіж шкіри голови-звичайна справа, і може трапитися з ким завгодно, - говорить Енні Гонсалес, доктор медицини, дерматолог з Riverchase Dermatology.

Є багато різних причин свербіння шкіри голови, і, хоча він може викликати роздратування і навіть біль, хороша новина полягає в тому, що свербіж шкіри голови рідко є приводом для занепокоєння і зазвичай легко піддається лікуванню.

1. Лупа

Якщо при свербінні з шкіри голови відшаровуються невеликі шматочки сухої шкіри, це може бути причиною лупи, пише Insider.

"Лупа є найбільш частою причиною свербіння шкіри голови і зачіпає половину дорослого населення", - говорить Мішель Грін, доктор медичних наук, косметичний дерматолог, провідний приватну практику.

читайте такожНіколи не робіть це зі своїм волоссям: помилки, яких допускати не можна

У лупи може бути багато причин, включаючи чутливу шкіру або навіть дріжджовий грибок.

Крім свербіння шкіри голови, до інших симптомів лупи відносяться:

  • Лусочки шкіри на шкірі голови або іноді на бровах
  • Кровотеча або сукровиця, коли ви чухаєте голову

Як лікувати:

За словами Грін, для правильного лікування лупи вам може знадобитися звернутися до дерматолога або первинного лікаря, який зможе з'ясувати причину її виникнення. Але ви можете знайти деяке полегшення за допомогою безрецептурного шампуню від лупи.

2. Псоріаз

Псоріаз-це аутоімунне захворювання, яке змушує вашу імунну систему атакувати здорові клітини шкіри. За словами Грін, це може призвести до висипу і лущення шкіри, які можуть з'явитися на будь-якій ділянці тіла, включаючи шкіру голови. Це захворювання вражає близько 125 мільйонів людей у всьому світі.

Інші симптоми псоріазу включають:

  • Суха потріскана шкіра, яка може свербіти
  • Припухлість в суглобах
  • Червоні лускаті плями на шкірі

Як лікувати:

Псоріаз повинен лікувати медичний експерт, і плани лікування можуть бути різними. Загалом, лікар може запропонувати місцеве лікування, пероральні препарати або їх комбінацію.

3. Головні воші

Головні воші-це маленькі комахи, які харчуються кров'ю шкіри голови людини, і утворюються скоринки можуть викликати свербіж.

Вошами може заразитися хто завгодно, але найчастіше це зустрічається у дітей у віці від 3 до 12 років, тому що вони, як правило, знаходяться в більш тісному контакті один з одним, що дає вошам можливість легко поширюватися.

Симптоми педикульозу включають:

  • Сильний свербіж
  • Відчуття лоскоту на голові
  • Виразки на шиї або шкірі голови
  • Маленькі білі, коричневі або темно-сірі цятки на волоссі і шкірі голови.

Як лікувати:

За словами Гонсалеса, найкращий спосіб позбутися вошей-це звернутися до лікаря або дерматолога за лікуванням за рецептом.

4. Стресовий висип

Коли ваша нервова система перевантажена стресом, ваше тіло виділяє з'єднання, зване гістаміном, - те ж з'єднання, яке виділяється при алергічних реакціях.

Це викликає запалення, яке може викликати сверблячу кропив'янку. За словами Гонсалеса, ця кропив'янка, звана стресовою висипкою, найчастіше зустрічається на шиї, руках і грудях, але іноді може виникати і на шкірі черепа.

Період сильного стресу або стресової життєвої події може викликати стресову висип. Симптоми включають:

  • Сверблячі опуклі шишки
  • Припухлість
  • Печіння при дотику до висипу

Як лікувати:

За словами Гонсалеса, щоб запобігти появі нових вогнищ, спробуйте безрецептурні антигістамінні препарати. Застосування холодного компресу або місцевого стероїду, такого як гідрокортизон і клобетазол, також може зменшити свербіж, почервоніння і запалення.

5. Атопічний дерматит

Атопічний дерматит, різновид екземи, іноді викликає свербіж шкіри голови. Це хронічне захворювання шкіри, точна причина якого невідома. Однак комбінація факторів навколишнього середовища, таких як алергени або подразники, а також генетика, відіграє роль, говорить Гонсалес.

Інші симптоми атопічного дерматиту включають:

  • Сіро-коричневі плями на руках, шиї і зап'ястях
  • Невеликі виступи, з яких може витікати рідина при подряпинах
  • Суха шкіра
  • Червоні лускаті плями

Як лікувати:

За словами Гонсалеса, найкращі методи лікування атопічного дерматиту включають мазі та креми, такі як місцеві кортикостероїди, які зменшують почервоніння та набряк під час загострення. Зволожуючі засоби без ароматизаторів також можуть зменшити свербіж, зберігаючи шкіру зволоженою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти