StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як накрутити волосся плойкою у домашніх умовах

23 січня 2021, 20:00
Щоб зачіска вийшла ефектною, випромінювала свіжість та звела всіх з розуму, важливо перед тим, як крутити волосся, підготувати його до цього.
Перед тим, как крутити волосся, його треба підготувати / Instagram
Перед тим, как крутити волосся, його треба підготувати / Instagram

Незалежно від того, які варіанти укладання волосся нам диктує мода, часом виникає гостре бажання накрутити волосся. Нами рухає бажання бути красивою, чарівною та підкреслити урочистість моменту, заради якого, власне, ми чаклуємо над зачіскою. І дуже часто ми наважуємося на експерименти зі структурою волосся спонтанно. Саме тому важливо вміти самій закрутити волосся і навчитися створювати різні локони. Якщо ви з тих, хто любить час від часу змінюватися до невпізнання, то сьогодні ми розповімо вам про те, як накрутити волосся.

Тільки пообіцяйте собі доглядати за своїм волоссям, адже використання різних засобів і пристосувань для укладання його травмує. Масло аргани - відмінний спосіб боротися з цим - у нашому матеріалі Навіщо волоссю потрібна арганова олія можете докладніше про це дізнатися.

Завдяки тому, що технології швидко розвиваються, сучасні жінки можуть легко створювати чарівні образи в домашніх умовах – перукар для цього не потрібен. Тут головне, правильно підібрати інструмент для намотування волосся, який відкриє вам двері у світ створення розкішних і спокусливих локонів. І якщо ви ще тільки збираєтеся купити собі відповідний інструмент, то ознайомтеся з головними характеристиками.

Чим можна накрутити волосся

Плойка

Цей інструмент для укладання волосся знайомий багатьом. У пристрої є кругла насадка і затиск, що дозволяє зафіксувати край локона під час укладання. Діаметр стрижня може бути від 1 до 5 см.

Щипці-гофре

Якщо мрієте зробити на голові хвилі, то вам знадобиться спеціальна плойка з насадкою з двох частин. Робочі поверхні цих частин виконані у вигляді зигзагів - великих або дрібних.

Конусна плойка

Завдяки цьому інструменту з регулятором потужності ви зможете легко створювати різні види укладання. Крім того, робоча пластина оброблена спеціальним засобом, який щадить волосся, що, погодьтеся, вкрай важливо.

Підготовка волосся до накручування

Щоб зачіска вийшла не тільки гарною, але й ефектною, випромінювала свіжість та звела всіх з розуму, важливо перед тим, як крутити волосся, підготувати його до цього. Як? Дуже просто.

Для початку треба помити волосся, адже воно має шар натурального жиру, який жахливо заважає закріпити на пасмах засоби для укладання. Якщо ви не помиєте волосся, то воно стане важким і локони швидко розпрямляться, адже щипці нерівномірно зігріють локони. Усі зусилля підуть нанівець.

Треба посушити волосся перед накручуванням / Instagram
Треба посушити волосся перед накручуванням / Instagram

Крім того, важливо посушити волосся перед накручуванням. Якщо не хочете витратити багато часу й розчаруватися результатом, тоді сушіть волосся перед тим, як його накрутити.

Для зручності треба поділити шевелюру на умовні чотири зони. Насамперед в хід йде потилична частина, потім зона скронь, а завершувати потрібно в районі тім'яної зони. І ще - спочатку накрутіть нижні пасма, а потім переходьте поетапно до верхніх.

читайте такожЧому волосся потрібно мити сирим яйцемЩоб волосся після укладання не перетворилося на копицю сіна, обов'язково нанесіть на нього спеціальний захисний продукт, які зменшує негативний вплив високих температур.

Як гарно накрутити волосся плойкою

Якщо ви хочете завити волосся так, щоб зачіска виглядала на мільйон доларів, то насамперед зверніть увагу на довжину волосся, адже від цього й залежить план роботи.

Як накрутити коротке волосся плойкою

Якщо у вас коротке волосся, то навіть не мрійте про великі локони. Невеликі локони теж можуть розчарувати. Ідеальний варіант - плойка зі стрижнем середнього діаметра.

Як накрутити волосся середньої довжини

Може здатися, що працювати з такою довжиною дуже просто. Насправді єдиний плюс тільки в тому, що пасма коротші. Складність виникає на етапі, коли потрібно дотримуватися часових меж та температурного режиму. Інакше зачіска буде жахливою.

Як накрутити довге волосся плойкою

Запам'ятайте, чим довші пасма, тим більше навантаження на локон, тому він швидко може "розлетітися". Тут не обійтися без фіксуючого засобу, до того ж знадобиться його чимало. Хоча деякі типи волосся не створять особливих труднощів під час створення локонів.

Чим довші пасма, тим більше навантаження на локон / Instagram
Чим довші пасма, тим більше навантаження на локон / Instagram

Як накрутити волосся самій собі в домашніх умовах

  1. Для початку треба розділити волосся на частини. Почніть з потилиці. Візьміть одне пасмо, його ширина повинна бути не більше 5 см.
  2. Після цього розчешіть пасмо і потягніть його під кутом 90 градусів від голови.
  3. Далі треба скрутити пасмо у щипці для завивки. Але врах*йте, що витки у жодному разі не повинні перекривати одне одного.
  4. Залиште волосся в такому стані на 5-7 секунд.
  5. Витягніть локон з плойки й трохи почекайте, щоб він охолов.

І будьте обережні. Ні в якому разі не притискайте плойку до обличчя або голих рук, інакше ризикуєте отримати опік.

Крім того, не намагайтеся вигадати велосипед, адже все вже розрахували до вас фахівці – тому не тримайте волосся в плойці занадто довго, бо можете спалити його або зіпсувати його структуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти