StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіщо волоссю потрібна арганова олія

17 січня 2021, 20:44оновлено 10 квітня 2021, 22:24
Олія аргани творить дива з волоссям, адже в ній багато корисних інгредієнтів, в тому числі жирні кислоти та вітамін Е.
Навіщо волоссю потрібна арганова олія
Олія аргани творить дива з волоссям / Instagram

Одного разу прокинувшись вранці, коли нікуди не треба поспішати, ви можете подивитися на себе в дзеркало і жахнутися від побаченого: стан волосся може бути жалюгідним. Волосся насправді дуже чутливе і вимагає догляду не менш ніж обличчя та руки. Але в повсякденній суєті зазвичай миємо волосся й укладаємо його майже на автоматі, а б'ємо тривогу вже тоді, коли воно схоже на копицю сіна – мляве, сухе, ламке. Звичайного шампуню й бальзаму для волосся мало для того, щоб мати розкішну шевелюру. Тому зверніть увагу на арганову олію.

Гарне волосся завжди грає на вашу користь і здатне витягнути будь-який образ – тому важливо стежити за його станом, і пам'ятати – що догляд - це не раз у два місяці піти до перукаря й підстригти кінчики. Насправді розкішна шевелюра вимагає зусиль. Наприклад, кілька разів на тиждень треба мити волосся сирим яйцем - у нашому матеріалі Чому волосся потрібно мити сирим яйцем можете докладніше про це дізнатися.

Але має потребу ваше волосся в аргановій олії. Якщо вам цікаво, як арганова олія може допомогти вам і як використовувати арганову олію для догляду за волоссям, ми розповімо вам про це.

Що таке арганова олія?

Можливо, ви багато разів чули цю назву, але ніколи не надавали їй особливого значення. Так ось, знайте: арганову олію виробляють з ядер арганового дерева, яке росте у Марокко. Жирні фрукти використовують місцеві жителі в Марокко для живлення і зволоження сухої шкіри й волосся.

Навіщо волоссю потрібна арганова олія
Арганову олію виробляють у Марокко / Pixabay.com

Чи підходить арганова олія для волосся?

Олія аргани творить дива з волоссям, адже в ній багато корисних інгредієнтів, в тому числі жирні кислоти й вітамін Е.

Чим корисна для волосся арганова олія?

Арганова олія проти лупи

Здоров'я волосся починається зі шкіри голови, і якщо у вас суха шкіра голови, вона лущиться і свербить, то олія аргани вам теж допоможе. Річ у тім, що сухість шкіри голови виникає за нестачі натуральних олій, що може виникнути через надмірне миття волосся або використання занадто великої кількості шампуню. Лупа виникає через зворотне - занадто велике скупчення олії. Суха шкіра голови лущиться також у зимові місяці, коли низькі температури зневоднюють волосся та шкіру.

читайте такожСивіють брови: як зупинити посивіння волосся в бровах і як його приховатиАрганова олія допомагає боротися з цим, м'яко зволожуючи шкіру голови, тому ви можете попрощатися з лупою і зробити шкіру голови щасливішою!

Арганова олія проти кучерявого волосся

Волосся дуже часто починає витися через нестачу вологи та загального пошкодження волосся, наприклад, після теплового укладання або фарбування, і в цьому разі масло аргани допоможе позбутися від завитків. Якщо ви хочете приборкати кучеряве волосся, нанесіть арганову олію на волосся - це допоможе контролювати докучливі волосини, які випадають, а також додасть блиск вашому волоссю.

Навіщо волоссю потрібна арганова олія
Арганова олія захищає волосся від пошкоджень / Pixabay.com

Арганова олія захищає волосся від пошкоджень

Наше волосся щодня переживає стрес і випробування: від гарячих засобів для укладання до повсякденних забруднень. Арганова олія - чудовий спосіб боротися з цим. Завдяки своїм багатим антиоксидантним властивостям олія аргани допомагає нейтралізувати пошкодження волосся, а також забезпечує необхідну кількість вологи, щоб запобігти пошкодженню і ламкості в майбутньому. Всього дві краплі арганової олії додадуть волоссю життя. Звісно, за умови постійного використання – щонайменше двічі на тиждень.

Арганова олія для блиску волосся

Завдяки високому вмісту антиоксидантів, незамінних жирних кислот і вітаміну E, масло аргани допомагає підвищити еластичність волосся і послідовно повернути блиск тьмяному, млявому волоссю.

Арганова олія допомагає зберегти колір

Усі ті, хто фарбує волосся, повинні обов'язково використовувати олію аргани. Так, колір волосся, мелірування, висвітлення й омбре творять дива з нашою зовнішністю. Але фарбування також може викликати сухість шкіри голови, а арганова олія допоможе забезпечити вологу, яку зазвичай видаляють фарбувальні хімічні речовини. А якщо хочете зберегти колір якомога довше, радимо 1-2 краплі чистої арганової олії капнути на руки і провести пальцями по волоссю після укладання.

Як використовувати арганову олію для волосся

Арганова олія корисна для вашого волосся - навіть не сумнівайтеся в цьому.

Арганову олію треба використовувати так: наносити на вологе або сухе волосся щоразу, коли волоссю потрібно трохи додаткової вологи, захисту або боротьби з завитками.

Навіщо волоссю потрібна арганова олія
Арганова олія зберігає колір волосся / Instagram

Для лікування шкіри голови просто втирайте олію в коріння волосся - це допоможе зменшити лупу, запалення або загальний свербіж.

Незалежно від того, що ви хочете – просто підтримувати здоров'я свого волосся або повернути життя пошкодженому, арганова олія стане для вас знахідкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти