StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як часто можна робити манікюр, щоб не пошкодити нігті: важливі поради

17 серпня 2023, 03:45
35442
Нігтям важливо давати "відпочити" між манікюром гель-лаком. Тоді нігтьова пластина зможе відновитися.
манікюр, нігті
Скільки потрібно робити перерву між гель-лаком / Колаж: Главред, фото: instagram / kstain_nails, pexels

У сучасному світі багато дівчат і жінок знають, як правильно доглядати за собою. При чому це стосується не тільки макіяжу, красивої укладки чи стильного одягу, але і манікюру. Ви напевно бачили багато красунь з красивим манікюром. Погодьтеся, доглянуті нігті і руки - чимало важливий нюанс. Адже навряд чи вас приваблять брудні нігті з різною довжиною.

Однак багато хто не знає, чи можна весь час робити манікюр. Адже чимало жінок роблять не звичайний гігієнічний манікюр, а з покриттям гель-лаку, який сохне під ультрафіолетом.

Як часто потрібно робити гігієнічний манікюр

Варто розуміти, що на стан наших нігтів впливає не тільки кількість вітамінів в організмі, але і механічні пошкодження. Якщо ви часто миєте посуд без рукавичок, друкуєте на клавіатурі, працюєте з землею або хімією, то без належного догляду нігті будуть в жахливому стані.

відео дня

Чи можна робити манікюр 1 раз в тиждень? Відповідь проста - так. Для цього у вас повинні бути спеціальні манікюрні ножиці, пилочки для нігтів різної жорсткості. Чимало важливим є масло для кутикули. Також часто потрібно робити манікюр чоловікам. Чомусь невелика кількість чоловіків вміє доглядати за нігтями.

Якщо у вас не дуже добре виходить робити самостійно манікюр, то краще попросити когось вам допомогти або звернутися до майстра. Річ у тому, що ви ризикуєте пошкодити кутикулу і в рану може потрапити інфекція.

Після обрізання нігтів ножицями обов'язково варто використовувати ще й пилочку. Ви не тільки отримаєте бажану форму нігтів, але і зможете позбутися від дрібних волокон, які будуть чіплятися за волосся і одяг.

Як часто можна робити манікюр гель-лаком

Багато красунь роблять манікюр з покриттям раз на місяць, проте фахівці кажуть, що краще робити це раніше. Ідеально буде, якщо робити такий манікюр кожні 2-3 тижні.

Річ у тому, що це дає можливість запобігти розвитку інфекції. Адже якщо на покритті з'явилися відколи або тріщини, то туди потрапляє бруд і мікроби, які можуть негативно позначитися на нігтях.

Однак шукайте відповідь на питання про те, чи можна робити гель-лак щотижня, то наша відповідь - ні. Такий частий вплив засобів на нігтьову пластину може негативно позначитися.

Головне пам'ятайте, що нігтям важливо давати "перепочинок" і час від часу залишати їх без покриття гель-лаком. Це дасть нігтям можливість "подихати", щоб нігті не стали ламкими і сухими.

Ідеальним рішенням буде залишати нігті без покриття хоча б на день між кожним манікюром. Завдяки цьому нігті зможуть відновитися.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти