Сходи та ширми для лялькового театру: у Житомирі зробили "креативні" кабінки для голосування

25 жовтня 2020, 14:52
Місцеві підрядники не забезпечили виборчі дільниці нормальними кабінками.
Члени комісії зробили кабінки з того, що було під рукою / Фото t.me/novinach
Члени комісії зробили кабінки з того, що було під рукою / Фото t.me/novinach

У Житомирі кабінки для голосування на місцевих виборах-2020 зробили з ганчірок, ширми для лялькового театру і килимів.

Відповідне фото опублікували в Telegram-каналі Новинач.

"На житомирських дільницях проходить креативний конкурс зі створення кабінок для голосування. За даними ЗМІ, спонсор конкурсу - місцеві підрядники, які не забезпечили ділянки нормальними кабінками", – йдеться у повідомленні.

відео дня

У Всеукраїнській організації громадського контролю Опора кажуть, що на деяких виборчих дільницях кабінок для голосування немає зовсім. Така ситуація склалася, наприклад, у спортзалі садочка на дільниці №181448.

Сходи та ширми для лялькового театру: у Житомирі зробили 'креативні' кабінки для голосування
Виборці голосують "на колінах" / Фото Facebook Опора

"Ми не могли довго знайти виконавця, знайшли фізособу, вони намагалися зробити (кабінки, - ред.) і вночі робили, але в деяких місцях їм просто вночі не відкривали двері, і вони не встигли, тому зараз виходимо з положення, як можемо", - пояснила голова Житомирської територіальної виборчої комісії Оксана Пліс, передає КП в Україні.

"Ми по-різному виходимо з ситуації: робимо так звану імітацію кабінки, щоби людина могла прийти і проголосувати. Постараємося встановити їх якимось чином. Просто люди захворіли на коронавірус, і ніхто не хотів цим займатися, а тим більше до 22-го числа всі навчальні заклади не пускали нікого, хто за три дні візьметься робити", - додала вона.

Спостерігачі Опори в Житомирі кажуть, що голосування в таких умовах – це порушення. Якщо виборець обурений організацією роботи дільниці, він може поскаржитися. Під час вечірнього засідання, яке починається після закриття дільниць о 20:00, комісія розгляне скарги, але, найімовірніше, це нічого не дасть.

Нагадаємо:

  • У неділю, 25 жовтня, по всій Україні проходять місцеві вибори.
  • На виборчих дільницях українці можуть проголосувати за депутатів до місцевих рад, а також мерів міст і населених пунктів. Також вперше громадяни обирають депутатів до рад усіх рівнів від об'єднаних територіальних громад.
  • Глава Нацполіції ігор Клименко розповів, що є випадки так званих "каруселей".
  • За даними активістів, принаймні на двох виборчих дільницях - у Хмельницькій області та у Києві - виборці могли відповісти на 5 запитань від Зеленського по кілька разів.
  • В Ірпені Київської області викрили мережу підкупу виборців. Під підозрою опинився командир одного з факультетів університету Державної фіскальної служби України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти