По півтори тисячі за голос: під Києвом викрили мережу підкупу виборців

25 жовтня 2020, 14:15
Під підозрою опинився командир одного з факультетів університету Державної фіскальної служби.
Поліція
Поліція попередила фальсифікації виборів у місті Ірпінь / УНІАН

В Ірпені Київської області викрили мережу підкупу виборців. Під підозрою опинився командир одного з факультетів університету Державної фіскальної служби України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Неправомірну діяльність керівника курсу викрили та задокументували працівники слідчого управління поліції Київщини спільно з прокуратурою області при оперативному супроводі сектора захисту інтересів держави та суспільства. Таким чином поліція попередила фальсифікації виборів у місті Ірпінь", - йдеться у повідомленні.

відео дня

За вказівкою командира, яку він виклав у мобільному додатку, курсанти мали прийти на одну з дільниць міста Ірпінь і віддати свої голоси за відповідних кандидатів у депутати від конкретної політичної партії.

Вартість одного голосу коштувала понад 1,5 тисячі гривень. Зловмиснику повідомили про підозру за ч.4 ст. 160 (підкуп виборців). Йому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 5 років.

Нагадаємо:

  • У неділю, 25 жовтня, по всій Україні проходять місцеві вибори.
  • На виборчих дільницях українці можуть проголосувати за депутатів до місцевих рад, а також мерів міст і населених пунктів. Також вперше громадяни обирають депутатів до рад усіх рівнів від об'єднаних територіальних громад.
  • Глава Нацполіції ігор Клименко розповів, що є випадки так званих "каруселей".
  • За даними активістів, принаймні на двох виборчих дільницях - у Хмельницькій області та у Києві - виборці могли відповісти на 5 запитань від Зеленського по кілька разів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти