Власники криптовалют втратять всі свої гроші - економіст

25 березня 2021, 06:29
Якщо обмеження на використання криптовалют досі не запроваджено у всесвітньому масштабі, значить, це комусь вигідно. Експерт озвучив кілька гіпотез.
біткоіни
Вкладення в біткоїни оцінюються в суму в понад 1 трильйон доларів/ Фото Reuters

Заслужений економіст України, ексміністр економіки України Віктор Суслов вважає, що рано чи пізно всі гроші, що знаходяться в криптовалютах, будуть анульовані. Якщо говорити про біткоїни, то це приблизно понад один трильйон доларів. Експерт пояснив Главреду, чому так станеться.

За словами Суслова, криптовалюти являють собою особливу систему грошового обігу, за регулювання якої не несе відповідальності жодна держава світу, жодна відома юридична або фізична особа. Це робить криптовалюту, особливо біткоіни, ідеальним засобом для обслуговування тіньової економіки, відмивання "брудних" грошей, міжнародної корупції, обслуговування наркоторгівлі, нелегальної торгівлі зброєю, фінансування тероризму та інших напрямків міжнародної злочинності.

Суслов додав, що якщо обмеження на використання криптовалют досі не запроваджено у всесвітньому масштабі, значить, це комусь вигідно. Економіст озвучив кілька гіпотез.

"По-перше, існує гіпотеза про те, що криптовалюти створені, можливо, спецслужбами провідних західних країн, особливо США, з метою побудови свого роду "пастки" для грошей кримінального походження", - зазначив експерт.

По-друге, за словами Суслова, можна припускати, що спецслужби зацікавлені у використанні криптовалют. Це може бути пов'язано, наприклад, з фінансуванням втручання у вибори в інших країнах, фінансуванням різного роду опозиційних і повстанських рухів, а також військових дій в потрібних регіонах.

Третя гіпотеза полягає в тому, що посадові особи різних міжнародних фінансових організацій та провідних держав світу отримують багатомільярдні "відкати" від всієї світової кримінальної економіки за бездіяльність.

Суслов вважає, що рішення про заборону цифрових валют має ухвалюватися не окремими країнами, а для всього світу одразу. Проти тих країн, які цього не зроблять, мають бути запроваджені найпотужніші міжнародні санкції.

"Тож, над криптовалютами і над тими, хто ними володіє, занесено сокиру. Рано чи пізно всі гроші, що знаходяться в криптовалютах, будуть анульовані", - резюмував Суслов.

Нагадаємо:

  • Біткоїн різко злетів і досяг історичного максимуму.
  • У 2019 році співробітники Департаменту безпеки Укрзалізниці разом з правоохоронцями виявили в Тернопільській області на Львівській залізниці майнінгову (тобто видобувну) ферму криптовалюти, що працювала на електроенергії держкомпанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти