Біткоїн різко злетів і досяг історичного максимуму

13 березня 2021, 13:23
Зростання курсу біткоїну сталося після того, як інвестор виробника електромобілів Tesla подав до суду на Ілона Маска через "безладні" повідомлення в твіттері.

біткоіни
Біткоїн раптово злетів і досяг історичного максимуму / Reuters

Курс біткоїну почав стрімко зростати. У суботу, 13 березня, криптовалюта встановила черговий історичний максимум і перевищила позначку у 59 тисяч доларів.

Згідно з даними криптовалютної біржі Coindesk, на момент публікації матеріалу ціна біткоїну склала 59 552 долари.

Відзначимо, найпопулярніша у світі криптовалюта подорожчала після того, як компанія Ілона Маска Tesla заявила, що купила біткоїни на 1,5 млрд доларів і прийматиме їх як оплату за автомобілі.

Щоправда, після того, як Маск назвав завищеним курс криптовалюти, почалося його падіння. 23 лютого курс біткоїну впав з 58 тисяч до 47 тисяч доларів за добу.

"Гроші - це всього лише дані, які дозволяють нам уникнути незручностей бартеру. Ці дані, як і всі дані, схильні до затримок і помилок. Система розвиватиметься до того, що мінімізує й те, й інше. Тому я вважаю курси біткоїну та ефіру завищеними", - висловився тоді засновник "Тесла" у Twitter.

Після цієї заяви Ілон Маск припинив бути найбагатшою людиною у світі. Засновник Tesla втратив $15 млрд.

Біткоїн різко злетів і досяг історичного максимуму
Курс біткоїну на 13 березня / coindesk.com

Додамо, зростання курсу біткоїну сталося після того, як стало відомо, що інвестор виробника електромобілів Tesla подав до суду в американському штаті Делавер позов до засновника і глави Tesla Ілона Маску і ради директорів компанії, повідомляє Bloomberg, посилаючись на 105-сторінкову позовну заяву.

Позов подано через "безладні" публікації Ілона Маска у твіттері, які, на думку інвестора, піддають компанію мільярдним ризикам.

Курс біткоїну - про що йшлося раніше:

  • Курс біткоїну 16 грудня 2020 року вперше в історії піднявся вище 20 тисяч доларів за монету відразу на декількох найбільших криптобіржах, включаючи Binance, Bitfinex, Bitstamp і Coinbase.
  • Тоді зростання біткоїну пов'язували з тим, що платіжна компанія PayPal оголосила про відкриття доступу до криптовалют клієнтам зі США.
  • Також позитивно на курс криптовалюти могла вплинути й новина, що Banca Generali, що належить найбільшій італійській страховій компанії Assicurazioni Generali, почне працювати з криптовалютою.
  • Також кілька інвестиційних фондів повідомили про інвестиції у біткоїни. Наприклад, Ruffer і MassMutual.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти