Вітренко розповів, за яких умов ціна на блакитне паливо впаде

8 травня 2021, 08:08оновлено 8 травня 2021, 08:39
Новоспечений очільник "Нафтогазу" підкреслив, що ціна знижується ринковим способом, на роздрібному ніхто не зловживає, маржа мінімальна.
Юрій Вітренко
Вітренко розповів, за яких умов ціна на блакитне паливо впаде / УНІАН

Ціна на газ для населення може бути знижена завдяки прозорому ринку, чесній конкуренції та відсутності посередників, заявив новий очільник НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Тарифи на газ - це все ж питання регулятора, тобто держави. Ми співпрацюватимемо з регулятором, щоб ця проблема була ефективно вирішена", - сказав Вітренко в ефірі телеканалу Україна 24.

Він підкреслив, що щодо газу як товару - треба, щоб була чесна конкуренція.

"Тобто ринковим способом знижується ціна, на роздрібному ніхто не зловживає, маржа мінімальна, і таким чином люди отримують чесну та справедливу мінімальну ціну. Також не буде ніяких посередників, надбудов штучних, які незрозуміло яку цінність створюють. Не буде преференційного доступу до газу - навпаки, ми зробимо так, щоб все було прозоро і навіть спрощено", - повідомив він.

Ціна на газ в Україні - про що йшлося раніше:

  • Україною прокотилася хвиля протестів через підвищення комунальних тарифів. З 1 січня в Україні почала діяти нова ціна на газ, яку запропонували постачальники газу у межах відкриття конкурентного ринку газу.
  • 11 січня президент України Володимир Зеленський під час енергетичної наради доручив уряду терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення.
  • 18 січня тариф на газ для населення в Україні знижено: гранична ціна на газ встановлена на рівні 6,99 грн за кубометр. Ця сума вже включає ПДВ і плату за транспортування блакитного палива до внутрішніх точок виходу з ГТС магістральними газопроводами.
  • У НКРЕКП ухвалили постанову про річну ціну на газ для населення. Всі українські постачальники газу зобов'язані з 1 травня 2021-го встановити базову ціну на рік і не підвищувати її.
  • Постачальники газу в Україні почали оголошувати ціну ресурсу для населення в межах обов'язкового річного пакету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти