В Україні скоро подорожчає бензин: українцям розповіли, що буде з цінами

17 листопада 2023, 19:52
Ціни на паливо стабілізуються вже наступного року у зв'язку з ситуацією на світовому нафтовому ринку, вважають у Національному банку України.
АЗС, гривні
Ціни на паливо в Україні стабілізуються наступного року - Нацбанк / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Українцям потрібно готуватися до того, що ціни на паливо будуть швидко зростати. Але вже наступного року, у зв'язку з поступовим зниженням цін на нафту в світі, ситуація з вартістю палива може стабілізуватися. При цьому на даний момент ціни на бензин А-95 і дизель продовжують знижуватися.

Згідно зі звітом НБУ, зростання цін вплине на вартість інших товарів, які у зв'язку з непрямим проінфляційним тиском подорожчають.

У Нацбанку вважають, що незабаром паливо подорожчає, проте наступного року вони стабілізуються.

відео дня

"У короткостроковому періоді зростання цін на паливо прискориться, що буде надавати непрямий проінфляційний вплив на вартість інших товарів і послуг. З наступного року ціни на пальне стабілізуються завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту", - зазначено у звіті Національного банку за жовтень.

Ціни на бензин в Україні сьогодні

Місяць тому літр бензину А-95 коштував орієнтовно 55,5 грн, проте зараз ціна стала знижуватися. З початку тижня, за даними Консалтингової групи "А-95", він подешевшав на 33 копійки – з 55,47 гривень за літр до 55,14 грн.

Ціна на дизельне паливо в Україні сьогодні

Дизель на автозаправках подешевшав на 32 копійки за літр. Наприклад, 13 листопада літр коштував в середньому 55,75 грн, а 16-го листопада – 55,43 грн.

Нагадаємо, минулого тижня на АЗС України рекордно зросли ціни на автогаз. Причиною стало подорожчання нафти на світових ринках і рішення держави про повернення довоєнного податку на паливо.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти