"РФ відкинуло в минуле на багато років": Рубль впав, на російських біржах - паніка

24 лютого 2022, 13:01
814
Напад Росії на Україну став повною несподіванкою для фінансового та фондового ринку РФ.
Рубель
Рубль впав/ УНІАН

Фондовий і фінансовий ринки РФ відреагували різким падінням на початок повномасштабної війни проти України.

На торгах Московської біржі в четвер рубль впав до історичних мінімумів, а ринок акцій пережив рекордне падіння за чверть століття своєї історії, повідомляє Ліга.

Курс долара в моменті досягав позначки майже 90 рублів, а євро - майже 100 рублів.

відео дня

Падіння було настільки сильним, що Московська біржа оголосила про зупинку торгів. Пізніше операції відновилися, але обвал продовжився.

Серед лідерів зниження на російському фондовому ринку цінні папери Газпрому (-50,3%), Лукойлу (-46,8%), торгової мережі Магніт (-45,2%), VK (-41,6%), Ощадбанку (-45,4%), Яндекса (-41,1%).

Як повідомив EADaily провідний аналітик інвесткомпанії FxPro Олександр Купцикевич, останні події штовхнули рубль на незвідану територію.

"Схоже, рубль буде дуже швидко сповзати вниз аж до 110 за долар в найближчі дні або тижні. В цілому падіння рубля триватиме весь час, поки йдуть обстріли і на Росію накладаються жорсткі санкції", - зазначив він.

У свою чергу, керівник операцій на валютному і грошовому ринку Металінвестбанку Сергій Романчук вважає, що напад РФ на Україну став повною несподіванкою практично для всіх учасників фінансового ринку.

"Тільки одиниці вважали, що Росія дійсно наважится на атаку, незважаючи на переконання іноземних розвідок, які виявилися праві. Це зміна парадигми фінансового ринку. У тій якості, в якій він був до цього, вже не буде. Росіянам треба приготуватися до того, що ми відкинуті в минуле на багато років з точки зору інфраструктури ринку і взагалі всього", - сказав він у коментарі ВВС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти