Лідери Євросоюзу хочуть надати Україні 50 млрд євро - Bloomberg

22 червня 2023, 19:57оновлено 22 червня 2023, 22:21
В обмін на боротьбу з корупцією Євросоюз прийняв рішення надати Україні 50 млрд євро макрофінансової підтримки.
ЄС, Україна, Євро
Кошти будуть надані за умови, що Україна проведе реформи - Bloomberg / колаж Главред, фото УНІАН

Країни Європейського Союзу, швидше за все, підтримають нову пропозицію Єврокомісії ‒ про пакет фінансування України в розмірі 50 млрд євро. Про це, як повідомляє західне ділове агентство Bloomberg, заявив єврокомісар Валдіс Домбровскіс.

"Ми очікуємо підтримки пакету. Звичайно, будуть обговорення з країнами-членами, це може внести деякі корективи", — сказав він.

Кошти будуть надані за умови, що Україна проведе реформи щодо поліпшення верховенства закону та боротьби з корупцією. Лідери ЄС повинні вирішити, чи починати до кінця 2023 року переговори про заявку України на вступ до союзу.

відео дня

До слів, раніше на нинішньому тижні Єврокомісія оголосила про план фінансування до 2027 року, який включає в себе гранти, кредити і гарантії для покриття частини поточних витрат України і фінансування термінових проектів реконструкції (адже вона продовжує чинити опір російському вторгненню).

Що відомо про фінансову підтримку ЄС Україні

Як уточнюється на сайті Єврокомісії, допомога буде передаватися Україні в розмірі 1,5 млрд євро щомісяця.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина не буде приєднуватися до загального пакету допомоги Україні від Європейського Союзу на 18 млрд євро.

Пізніше скандальний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який заблокував макрофінансову допомогу від ЄС для України, вирішив виправдатися. Він не знайшов нічого кращого, ніж просто заявити, що це все нібито "фейк".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти