Німеччина подвоїла військову допомогу Україні: ФРН надасть новий пакет на 2,7 млрд євро

13 травня 2023, 15:17
Новий пакет включає у себе 30 танків Leopard 1A5, 20 БМП Marder, понад 100 ББМ, 18 колісних гаубиць, 4 зенітні ракетні установки IRIS-T SLM та багато іншого.
Флаг Германии, танки Leopard
Німеччина надасть Україні новий пакет військової допомоги на 2,7 млрд євро/ pixabay.com, bundeswehr.de

Міністерство оборони Німеччини в суботу, 13 травня, офіційно оголосило про надання Україні нового пакету військової допомоги в розмірі 2,7 мільярда євро. Така сума є найбільшою, яку Україна отримувала від ФРН від початку повномасштабної війни.

Такий пакет вдвічі збільшить військову допомогу Україні від Німеччини – від початку вторгнення РФ федеральний уряд схвалив постачання зброї нашій державі на суму 2,75 мільярда євро. Про це повідомляє Tagesspiegel.

У пакет входитиме наступна військова техніка і боєприпаси:

відео дня
  • 30 основних бойових танків Leopard 1A5,
  • 20 бойових машин піхоти Marder,
  • понад 100 бойових броньованих машин,
  • 18 колісних гаубиць,
  • 4 зенітні ракетні установки IRIS-T SLM для протиповітряної оборони,
  • 12 пускових установок IRIS-T SLS,
  • керовані ракети для систем протиповітряної оборони,
  • артилерійські боєприпаси,
  • понад 200 розвідувальних безпілотників.

"Цим цінним внеском у вигляді терміново необхідних військових матеріалів ми ще раз показуємо, що Німеччина серйозно ставиться до своєї підтримки", – зазначив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Він наголосив, що усі хочуть, щоб ця жахлива і незаконна війна РФ проти України якомога швидше завершилася. Проте поки що завершення війни не передбачається, тому Німеччина надасть Українській державі будь-яку посильну допомогу у потрібних кількостях, зазначив Пісторіус.

Військова допомога Україні

Раніше Міністерство оборони США оголосило про виділення нового пакету допомоги Україні на 1,2 млрд доларів. Як повідомила пресслужба Пентагону, новий пакет спрямований на зміцнення ППО і забезпечення потреб України в артилерійських боєприпасах.

Також раніше повідомлялося, що Велика Британія поставила Україні кілька крилатих ракет великої дальності Storm Shadow напередодні контрнаступу ЗСУ проти російських окупантів. Про це повідомило CNN з посиланням на кілька високопоставлених західних чиновників.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна отримає танки Abrams на початку осені. За словами глави Пентаону, кілька танків були переміщені на тренувальний полігон, щоб українські військові почали навчання.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти