Гривня обвалиться несподівано і глибоко: експерт назвав приблизні терміни

13 січня 2021, 02:48
Курс долара не вдасться утримати на тому рівні, який закладено до Держбюджету-2021, вважає Олег Соскін.
Україна, гривня
На українські проблеми впливає і ситуація у світі / УНІАН

Об'єктивної основи для стабільності гривні немає - українська національна валюта може обвалитися несподівано і глибоко.

Такий прогноз озвучив директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін у коментарі Главреду.

Експерт зазначив, що гривні надруковано багато, а зростання ВВП немає. При цьому золотовалютні запаси скорочуються. Крім того влада власними руками знищує середній і малий бізнес в Україні.

"Незабаром почнеться банкрутство міст. У Пенсійному фонді грошей не вистачає, і цю дірку доводиться закривати, беручи кошти з держбюджету. Як бачимо, є всі передумови, щоби у лютому-березні курс гривні обвалився. Тому не може бути й мови, що курс вдасться утримати на тому рівні, який закладено в бюджет-2021 - 29,1 гривні за долар", - прогнозує Соскін.
За його словами, на українські проблеми впливає і ситуація в світі.

"Світова економіка занурюється у безодню. Сукупний зовнішній борг України - корпоративний, банківський і державний – перевищує 121 млрд доларів, а це навіть більше, ніж ВВП України. На тлі загального падіння Україні, яка є однією з найбільш відсталих держав, країною-лузером, буде просто нереально утримати свою нацвалюту", - зазначив економіст.

На його думку, співпраці з МВФ найімовірніше не буде, а, значить, не буде кредитів і від інших інституцій та держав. Україна може розраховувати лише на мінімальні суми допомоги ззовні, які можуть підтримати нас буквально місяць і не більше, резюмував Соскін.

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти