Експерти спрогнозували курс долара на тиждень

10 вересня 2020, 02:47
Фахівці перерахували фактори, які похитнуть курс долара і курс гривні.
Курс валют
Експерти розповіли , що буде з доларом / УНІАН

Ситуація долар-гривня може змінитися на користь американської валюти в ціні до позначки 28 гривень протягом нинішнього тижня.

Про це повідомляє портал Факти з посиланням на прогноз аналітика компанії Альпарі Максима Пархоменка.

"Враховуючи зростання курсу долара на світових ринках, гривня може просісти в ціні до позначки 28 гривень в найближчий тиждень. На готівковому ринку гривня до кінця цього тижня може перевищити позначку у 28 гривень за долар. Але пройти цей рівень і закріпитися вище буде досить складно, враховуючи макроекономічну ситуацію на українському ринку", - прогнозує Пархоменко.

відео дня

Як вважає інший експерт, керівник відділу аналітики компанії Forex Club Андрій Шевчишин, на курс долара та інших іноземних валют до гривні напевно вплине і кампанія з місцевих виборів, яка нещодавно стартувала

"Курс гривні в середу, 9 вересня, знаходиться вище 27,8 гривні за долар. Така динаміка спостерігається на тлі того, що в Україні офіційно почалася виборча кампанія перед місцевими виборами. Учасники ринку орієнтуються на минуле у вівторок розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), яке підтверджує низький попит на держоблігації за пропонованими ставками. Одночасно на вторинному ринку паперу можна купити з більш високою прибутковістю", — заявив він.

читайте такожКомуналка, курс долара і ціни-наскільки зростуть і коли

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

  • Керівник аналітичного департаменту інвесткомпанії Eavex Capital Дмитро Чурін вважає, що прогнозний коридор по курсу американської валюти на осінь складе від 27,1 до 28,4 гривень/Долар.
  • Як вважає Сергій Ніколайчук, глава департаменту макроекономічних досліджень групи ICU, восени буде незначна девальвація і відхід курсу в діапазон 29-30 гривень / долар до кінця року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти