Експерт спрогнозував, як підскочить курс долара до гривні

26 березня 2021, 21:43
На думку експерта, на курс долара до гривні вплине те, що учасники ринку вирішили підстрахуватися і закрити позиції за ризикованими активами.
долар
Експерт спрогнозував, як підскочить курс долара до гривні / Reuters

В Україні курс долара найближчим часом перевищить позначку у 28,00 гривень і відправиться вище. Такий прогноз озвучив аналітик компанії TeleTrade Сергій Родлер порталу Обозрєватель.

"Гривня значно дешевшає з оглядкою на динаміку інших валют країн, що розвиваються, внаслідок зниження інтересу до ризикових активів на глобальному ринку. Одна з головних причин – відставка глави турецького Центробанку, який виступав за жорстку монетарну політику, і прихід на його місце чиновника – прихильника низьких процентних ставок. Інвестори кинулися на вихід з турецьких активів, обваливши ліру на 10% від відміток початку тижня", – сказав експерт.

Рідлер також зазначив, що побічно вищевказаний процес торкнувся і валюти-аналоги. Саме тому що учасники валютного ринку вирішили підстрахуватися і закрити позиції за активами зі схожим рівнем ризику.

Крім того, говорить експерт, необхідно враховувати і міцну позицію долара, яка зміцнюється проти інших валют на тлі позитивних очікувань інвесторів.

"Вважається, що американська економіка буде рости випереджальними темпами в 2021 році завдяки успішній вакцинації (близько 39% американців щеплені вже зараз) і масштабним урядовим стимулам", ‒ підсумував він.

читайте такожПадіння курсу долара: експерти розповіли, що буде з валютою США в Україні

Курс долара в Україні - прогноз

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти