Девальвація неминуча: з’явився несподіваний прогноз курсу долара до кінця року

4 вересня 2020, 05:10
Експерти попередили про девальвацію і просідання курсу гривні.
долари
Експерти спрогнозували курс долара / Reuters

До кінця 2020 року в Україні курс гривні до долара очікується в межах від 27 до 30 гривень/долар.

За словами глави аналітичного департаменту ІК Eavex Capital Дмитра Чуріна, прогнозний коридор курсу американської валюти на осінь складе від 27,1 до 28,4 гривень/долар, пише РБК-Україна.

"Враховуючи позитивний тренд щодо поточного рахунку платіжного балансу України, а саме рекордний профіцит 4,3 млрд доларів за другий квартал, цілком можна чекати підтримку курсу гривні з боку експортерів", - говорить експерт.

відео дня

У свою чергу аналітики групи ICU очікують восени незначну девальвацію і перехід курсу у діапазон 29-30 гривень/долар до кінця року.

За словами глави департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Сергія Ніколайчука, такі очікування пов'язані з прогнозованими закупівлями імпортної продукції з початком нового бізнес сезону і відновленням запасів в умовах нормалізації логістики поставок.

"Зростання доходів населення та обсягів роздрібної торгівлі дає всі підстави очікувати сплеск споживчого імпорту найближчим часом. Також передбачуване зниження цін на залізну руду і слабкий попит на європейському ринку металопродукції з високою імовірністю негативно відіб'ються на експортних надходжень", - додав Ніколайчук.

читайте також"Шок на ринку": в Мінфіні оцінили сценарій різкого стрибка курсу долара

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів затвердив оновлений макроекономічний прогноз на найближчі три роки.

У документі, зокрема, обмінний курс протягом 2021 року в середньому складе 29,1 гривень за долар , на кінець року - 28,8 гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти