Дефіцит бензину в Україні: у Кабміні розповіли, як зміняться ціни на паливо

12 травня 2022, 17:31
Міністр економіки Юлія Свириденко стверджує, що керівництво Української держави анітрохи не має наміру відмовитися від регулювання цін на пальне.
Паливо
У Кабміні розповіли, як зміняться ціни на паливо / УНІАН і ua.depositphotos.com

Проблема дефіциту палива в Україні буде вирішена вже найближчим часом-Україна налагодила постачання пального через Польщу, ціни на нього різко не зміняться, але все ж можливі коригування через складну логістику поставок. Про це в ефірі об'єднаного телемарафону розповіла перший віцепрем'єр і міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що держава не відмовиться від регулювання цін на пальне, а важливим моментом є укладення довгострокових контрактів — як приватними компаніями, так і державою. Це допоможе в майбутньому уникнути дефіциту на ринку.

"Постараємося, щоб ресурс був доступний для всіх українців, які цього потребують", — сказала чиновник.

Свириденко додала, що після початку повномасштабної війни з Росією, основним джерелом поставок палива в Україну став Євросоюз, але незабаром через знищення росіянами Кременчуцького нафтопереробного заводу все одно в країні виник гострий дефіцит бензину. У той же час, імпорт поступово зростає.

"Я думаю, що з тижня в тиждень ми будемо покращувати наші логістичні шляхи і вирівнювати ситуацію", — підсумувала Свириденко.

читайте такожЗеленський висловився про дефіцит бензину: коли вирішать проблему

Нагадаємо, в Україні наприкінці квітня на АЗС виник дефіцит пального. Для врегулювання ситуації 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне паливо на 40-43%.

Тоді ж експерт, гендиректор і засновник Prime Group Дмитро Леушкін заявив про те, що дефіцит палива триватиме 2 місяці.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні змінять формулу розрахунку граничної ціни на бензин. Це буде зроблено так, щоб АЗС знову стало вигідно продавати паливо. У той же час для заправок знизять ставку ПДВ з 20% до 7%.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти