Іван Федорко

4 червня 2021, 12:44
У червні 2021 міністр інфраструктури Олександр Кубраков призначив Івана Федорка штатним радником з питань розвитку та реформування "Укрзалізниці".
Іван Федорко
Іван Федорко

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков призначив своїм штатним радником екс-топ-менеджера "Укрзалізниці" Івана Федорка.

Главред публікує факти з офіційної біографії чиновника.

Освіта та кар'єра

відео дня

Іван Федорко народився 9 серпня 1966 року (55 років) у місті Бахмач Чернігівської області.

У 1985 році закінчив Київський технікум залізничного транспорту, в 1993 - Харківський інститут інженерів транспорту, спеціальність "інженер експлуатаційник".

Одразу після технікуму пішов працювати на станцію "Бахмач" у рідному місті. З 1984 по 1986 рік працював там оператором поста централізації (Посада більше відома як "стрілочник"), а також був черговим по парку. Кар'єру продовжив у 1986 році на станції "Дубовязівка" Сумської області, куди влаштувався спочатку черговим по станції, а до 1988 року дослужився до першої посади керівника - став начальником станції.

У 1988 році переходить на одну з великих вузлових станцій регіону - "Конотоп", де працює заступником начальника станції до 1992 року.

У 1993 році Іван Федорко переходить до Конотопської дирекції "Південно-Західної залізниці", де проходить непростий кар'єрний шлях від диспетчера відділу поїзних перевезень, заступника начальника відділу перевезень до начальника відділу вантажної та комерційної роботи, начальника відділу перевезень, першого заступника начальника дирекції. Наприкінці стає в.о. начальника пасажирського сектору Конотопської дирекції ПЗЗ.

У 2001 році Іван Федорко переходить на Одеську залізницю, де очолює вже відділ перевезень Одеської дирекції залізничних перевезень, потім стає першим заступником начальника дирекції.

З 2005 по 2015 роки Іван Федорко знову повертається на роботу в "Південно-Західну залізницю", спочатку на посаду начальника галузевої служби перевезень, а потім стає першим заступником начальника дороги.

У квітні 2015 Іван Федорко призначений заступником Генерального директора "Укрзалізниці". Паралельно він також виконує обов'язки начальника Придніпровської залізниці з липня 2015 по лютий 2016. Крім того, в лютому 2016 року Федорко стає директором з вантажних перевезень та логістики ПАТ "Укрзалізниця".

З липня 2016 по травень 2021 - працював у приватних компаніях. У червні 2021 міністр інфраструктури Олександр Кубраков призначив Івана Федорка штатним радником з питань розвитку та реформування "Укрзалізниці".

У Івана Федорка є державні нагороди та відзнаки. Зокрема, він є почесним працівником транспорту України, почесним залізничником, має Почесну грамоту Кабінету Міністрів України, звання Заслужений працівник транспорту України. Федорко кандидат наук, член-кореспондент Транспортної академії наук України.

Сім'я:

Іван Федорко одружений, у нього є доросла дочка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти