StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Йом-Кіпур 2021: традиції свята, заборони дня, привітання

16 вересня 2021, 15:25
Душевні привітання до свята Йом-Кіпур - в добірці Главреда
Йом-Кіпур 2021
Йом-Кіпур 2021 / ua.depositphotos.com/

День Спокути - одне з найважливіших свят іудеїв. Згідно з віруваннями іудаїзму, в день Йом-Кіпур Бог вирішує долю людини на весь наступний рік. У 2021 році його дата припадає на 16 вересня.

Про те, які свята чекають Україну в другому осінньому місяці, читайте в нашому матеріалі: Свята в жовтні 2021 в Україні: який день принесе додатковий вихідний і довгі вихідні.

Йом-Кіпур: історія свята

Дата свята плаваюча і встановлюється згідно з єврейським місячно-сонячним календарем. Святкування припадає на 10 -й день місяця тишрей і починається напередодні -15 вересня. Згідно з легендою, в цей день Мойсей спустився з гори Синай і проголосив Десять Заповідей Божих. Йом-Кіпур - день, коли Бог пробачив євреїв за гріхи.

відео дня

Традиції свята Йом-Кіпур

Святом завершується 40-денний цикл духовного очищення і 10 "днів трепету". В цей час віруючі переосмислюють життя, виправляють помилки і каються.

Найвідоміше побажання в цей день: "щоб ваше ім'я було вписано в книгу Життя і скріплено печатками", натякає на те, що Господь судить за вчинками кожної людини в минулому році і вибирає долю на весь наступний рік.

Глава сім'ї запалює свічку життя, яка залишається горіти до кінця свята. Люди надягають білий одяг, який символізує очищення, і ходять в гості один до одного. Після Йом-Кіпур організовується пишне застілля.

Йом-Кіпур: що не можна робити

У цей день потрібно неухильно дотримуватися деяких заборон. Серед них:

  • Заборона на вживання їжі і води;
  • Умивання;
  • Носіння шкіряного одягу.

Йом-Кіпур 2021: привітання, картинки і листівки

У великий день Йом Кіпура, коли руки вільні від усіляких справ, а душа веде самоаналіз життя, хочу щиро побажати до кінця в собі розібратися, забути про насущні проблеми і піднестися до світлих надій і мрій, осмислити всі свої гріхи і спокутувати провину через милосердя і чуйність душі.

***

З настанням дня Покаяння, нехай всі наші гріхи будуть спокутовані. Будемо ж думати сьогодні і згадувати про ті помилки, що зробили, проведемо цей день в спокої і молитвах, покаємося і сподіваємося на те, що ритм нашого теперішнього життя не завадить нашому духовному зростанню.

Йом-Кіпур 2021: привітання, картинки, листівки
Йом-Кіпур привітання

***

З настанням Йом Кіпура нас всіх, нехай гріхи, які були коли-небудь здійснені, бажаємо всім і кожному примирення з близькими людьми і з рідними, хто дорогий, Нехай сварки забудуться, а наше життя наповниться миром і спокоєм в сьогоднішній світлий день.

***

Вас у свято Йом-Кіпур

Сердечно привітаю,

Визволення від гріхів,

Від тягаря в душі бажаю.

Нехай Всевишній все простить,

Почує ваші хай молитви,

Серця до прощення будуть хай

Й до зцілення відкриті.

Йом-Кіпур 2021: привітання, картинки, листівки
Йом-Кіпур 2021 картинки

***

Гмар хатіма това! Бажаю спокутування всіх нажитих гріхів. Бажаю знайти спокій і благодать, пробачити всіх близьких і навіть ворогів, позбутися душевних тривог і мук. І нехай великий піст звільнить тебе від смути, смутку та сумнівів. Віри, миру, здоров’я і любові!

Йом-Кіпур 2021: привітання, картинки, листівки
Йом-Кіпур листівки
Йом-Кіпур 2021: привітання, картинки, листівки
Йом-Кіпур привітання, листівки
Йом-Кіпур 2021: привітання, картинки, листівки
Йом-Кіпур 2021

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти