ЗСУ "відкобзонять" ще більше росіян: Україна отримає від Німеччини додаткові РСЗВ та САУ

12 жовтня 2022, 19:00
Учасники засідання "Рамштайн-6" координують підтримку України - у найближчі кілька тижнів наша держава отримає PzH 2000 та MARS II.
ЗСУ 'відкобзонять' ще більше росіян: Україна отримає від Німеччини додаткові РСЗВ та САУ
Україна отримає від Німеччини додаткові РСЗВ та САУ / Бундесвер

Найближчими тижнями Україна отримає від Німеччини додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II і самохідні артилерійські гаубиці PzH 2000. Про це на тлі шостої зустрічі у форматі "Рамштайн" повідомило Міністерство оборони ФРН у Twitter.

У німецькому оборонному відомстві підкреслили, що зустріч у форматі "Рамштайн" проходить у особливий час: масовані російські ракетні атаки, часткова мобілізація у РФ, фіктивні референдуми на тимчасово окупованих територіях України, а також успішний контрнаступ ЗСУ.

"Ми координуємо нашу постійну підтримку. У найближчі кілька тижнів Україні буде передано більше PzH 2000 та MARS II", - заявили у Міноборони ФРН.

відео дня

Військова допомога Україні

Нагадаємо, що Україна вже отримала від ФРН першу систему протиповітряної оборони IRIS-T. Передача бойової одиниці відбулася 11 жовтня на українсько-польському кордоні.

Окрім того, влада Німеччини оголосила про додаткові постачання зброї Україні. Зокрема, Берлін обіцяє відправити ЗСУ 100 танків з Греції та Словаччини.

Нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про збільшення військової допомоги Україні. За його словами, зараз головним пріоритетом є відправка нашій державі додаткових систем протиповітряної оборони для реалізації права на самооборону.

Більше новин про озброєння для України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти