Війна ФСБ з міноборони РФ переходить у "бандитські розбірки" — генерал СБУ

6 липня 2023, 21:55
Конфронтація між ФСБ і міноборони РФ вийшла на новий рівень, підкреслив Віктор Ягун.
Ягун, Росія
Віктор Ягун прокоментував ситуацію в РФ / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, УНІАН

У триваючому конфлікті міноборони РФ і ФСБ переможців не буде, а тріумфатор буде не в Росії, заявив колишній заступник голови СБУ, генерал-майор запасу Віктор Ягун.

На його думку, війна силових структур РФ свідчить про новий етап фрагментації Росії та її силовиків. Таку думку він висловив в інтерв'ю Главреду.

"Зараз порівнюють ситуацію в РФ з подіями, які свого часу відбувалися в Лівані. Там з'являлися автономні підрозділи, які працювали на певні інтереси. Йдеться про іранську Хезболлу, проізраїльську армію Південного Лівану, а також християнські, мусульманські та олігархічні підрозділи. В цілому все призвело до того, що Ліван припинив своє існування як цілісна держава, яку колись називали Швейцарією Близького Сходу. У Росії сьогодні відбувається те ж саме", - підкреслив колишній заступник голови СБУ.

При цьому він нагадав про те, як нещодавно позасистемні угруповання, які були частково імпортовані в міністерство оборони РФ, провели свій демарш: "ПВК Вагнер – найбільше приватне угруповання – нікуди не зникло, їхні люди залишилися. У Росії вже сформовано приблизно 40 подібних різних груп".

Співрозмовник також вказав на те, що конфронтація між ФСБ і міноборони РФ вже вийшла на рівень протистояння відомств, і такі конфлікти призведуть до негативних для Росії наслідків: "На мою думку, конфліктують навіть не ФСБ і МО, а ФСБ і військова розвідка. Вони перебувають у стані конфлікту ще з часів Радянського Союзу".

Разом з тим він зазначив, що певна ліквідація проксі-угруповань РФ вже відбувається на тих окупованих територіях, які знаходяться ближче до фронту і контролюються військовою розвідкою.

"Там працює ФСБ. Це все робиться через жадібність, корупцію і спроби наживи на захоплених територіях. Не тільки ФСБ і військова розвідка, а й інші угруповання активно використовують, в тому числі, і оперативно-силові ресурси для свого збагачення. Вони стають бандитськими формуваннями, а їх розборки нагадують "стрілки", — додав Ягун.

Хто такий Віктор Ягун

Віктор Ягун - український військовий, громадський діяч, генерал-майор запасу Служби безпеки України. У період з березня 2014-го по червень 2015-го року був заступником голови СБУ. Під проводом Ягуна добувалася і оприлюднювалася інформація про участь російських військ і роботу спецслужб у війні проти України на Донбасі. Учасник ООС на Донбасі.

Російський терорист Євген Пригожин упустив свій шанс щодо заколоту в країні-агресорі Росії, а його боягузтво призвело до ліквідації приватної військової компанії "Вагнера", ватажком якої він був. Про це раніше написав радник керівника офісу президента Михайло Подоляк.

Бунт "вагнерівців" на чолі з Пригожиним також може вплинути на збільшення допомоги Україні від західних партнерів, вважають американські чиновники.

Під час заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина в Росії американські чиновники побачили вразливі місця російського диктатора. Заяви керівника Кремля про червоні лінії є блефом - тепер це дуже добре розуміють у Вашингтоні, про це нещодавно писало видання Politico.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти