Питання з водою у Криму вирішено: у Росії зробили заяву і розкрили причину

8 липня 2021, 21:39
Води у окупованому Криму відтепер вистачить на найближчі два роки, стверджує Марат Хуснуллін.
Негода в Криму
У Росії кажуть, що зливи вирішили проблему з водою у Криму / Instagram

Зливи в захопленому Росією Крим вирішили водне питання півострова на найближчі два роки. Наразі російська влада має намір провести роботи з ремонту очисних споруд на півострові, а також зливової каналізації. Про це заявив віцепрем'єр уряду РФ Марат Хуснуллін.

У ефірі телеканалу Росія 1 він сказав, що завдяки зливам росіяни вирішила проблему з водою на окупованому півострові на цей і наступний рік.

"Враховуючи гострий дефіцит води, наразі у нас запас води на цей рік і ще на перехідний є повністю", - пояснив чиновник.

Також він додав, що окупаційна адміністрація має намір провести оновлення очисних споруд і зливової каналізації у Криму.читайте також"Окупанти не знають, що робити": у Зеленського оголосили про "вирішення" проблеми з водою у Криму

"У нас проблеми з очищенням вод, і президент (Путін - ред.) не просто так сказав І дав мені пряме доручення подивитися щодо очисних Чорноморського узбережжя Кавказу і Криму", - підкреслив Хуснуллін.

Повені у Криму

  • У Криму через зливи було оголошено режим надзвичайної ситуації. У автономній республіці сталася повінь. Найбільше постраждали Ялта і Керч - там за 24 години випала двомісячна норма опадів.
  • У Керчі опинилися затопленими близько 300 домогосподарств. Частина траси Таврида також потрапила під воду. Головний стадіон міста 50-річчя Жовтня фактично став басейном.
  • У Ялті з 18 червня оголосили надзвичайну ситуацію. Місцевим жителям забороняли виходити з дому і купатися в морі. Воду на півострові також тимчасово відключали.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти