Ватикан наполегливо рветься у перемовники: "Мирна місія в Україні відбудеться"

4 травня 2023, 10:16оновлено 4 травня 2023, 11:13
389
Кардинал П'єтро Паролін був здивований тим, що Київ і Москва заперечують, що знають про цю мирну ініціативу.
П'єтро Паролін  ​
П'єтро Паролін прокоментував заяви про мирну ініціативу Ватикану / Колаж: Главред, Фото: УНІАН

Державний секретар Ватикану, кардинал П'єтро Паролін заявив, що миротворча місія Папи Римського Франциска щодо завершення війни в Україні відбудеться в будь-якому випадку. Таку заяву він озвучив у середу, 3 травня.

Як пише італійське інформаційне агентство ANSA, Паролін був здивований тим, що Київ і Москва заперечують, що знають про цю мирну ініціативу.

"Миротворча місія відбудеться. Я здивований, що Київ і Москва сказали, що не знають про це", – сказав Паролін журналістам.

відео дня

Мирна ініціатива Папи Римського

Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у миротворчої місії, спрямованій на врегулювання війни між Росією та Україною. Глава Католицької церкви висловив надію на можливість стати посередником між сторонами. При цьому він відмовився уточнити будь-які подробиці миротворчої місії.

При цьому Україні нічого не відомо про мирну ініціативу Папи Римського Франциска. Про це пише CNN з посиланням на неназваного українського чиновника, близького до Офісу президента України

"Президент Зеленський не давав згоди на будь-які подібні обговорення від імені України. Якщо переговори відбуваються, то вони відбуваються без нашого відома і без нашого узгодження", - сказав співрозмовник журналістів.

Про те, що країна-агресор Росія не знає про миротворчу місію Ватикану в Україні, у вівторок, 2 травня, заявив і прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти