У США попередили Україну через плани РФ перекрити частину Чорного моря

20 квітня 2021, 17:51
У посольстві зазначили, що такий розвиток подій особливо турбує на тлі скупчення російських військ.
Чорне море
Чорне море / Міноборони РФ

У посольстві США серйозно стурбовані планами Росії блокувати іноземні військові та державні судна в частинах Чорного моря.

Як говорять у посольстві США, такі дії і план РФ спрямовані на підрив України.

"Росія в минулому вже вдавалася до агресивних дій проти українських судів і перешкоджання доступу в українські порти Азовського моря, мало негативний вплив на міжнародну торгівлю України. Це являє собою чергову непровоковану ескалацію поточної кампанії Москви, спрямованої на підрив та дестабілізацію України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у посольстві, такий розвиток подій особливо турбує на тлі достовірних повідомлень про накопичення російських військ в окупованому Криму та на кордоні з Україною.

"У масштабах, не спостерігалося з часу вторгнення Росії в 2014 році. США не визнають і ніколи не визнавати заявлену Росією анексію Криму", - йдеться в повідомленні.

читайте такожАмериканські есмінці знову попливли до Чорного моря

У дипломатичному представництві підтвердили непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, включаючи її територіальними водами.

читайте такожРосія перекриває Керченську протоку на півроку

Російські війська біля кордонів України - про що раніше повідомляв Главред:

  • Влада Росії розмістила на території окупованого Криму новий військовий табір, повідомило німецьке видання Spiegel. Російська військова база розташована приблизно в 30 кілометрів від міста Марфівка біля узбережжя Чорного моря.
  • Концентрація військ Росії на українському кордоні навіть більше, ніж у 2014 році, заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі.
  • Вашингтон назвав неспровокованою ескалацією рішення Москви закрити частину акваторії Чорного моря. Як заявив прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс, це є кампанією з підриву і дестабілізації України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти