Держдеп США висунув звинувачення Росії через обмеження у Чорному морі

20 квітня 2021, 08:50оновлено 20 квітня 2021, 09:48
США висловили глибоку стурбованість планами російської влади заблокувати деякі частини Чорного моря.
Нед Прайс
Нед Прайс назвав дії РФ кампанією з дестабілізації України / Reuters

Вашингтон назвав неспровокованою ескалацією рішення Москви закрити частину акваторії Чорного моря. Як заявив прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс, це є кампанією з підриву і дестабілізації України.

"Це є черговою неспровокованою ескалацією кампанії Москви з підриву і дестабілізації України, що триває", - заявив Прайс, сказано в повідомленні на сайті Держдепу.

За його словами, США висловлюють глибоку стурбованість планами російської влади заблокувати частини Чорного моря.

"Сполучені Штати висловлюють глибоку стурбованість планами Росії блокувати іноземні військово-морські і державні судна в деяких частинах Чорного моря, у тому числі поблизу окупованого Криму і Керченської протоки", - сказав він.

Подібний розвиток подій "викликає особливу тривогу на тлі перевірених повідомлень про нарощування російських військ в окупованому Криму і біля кордонів України на рівнях, небачених з моменту вторгнення Росії у 2014 році".

"Ми віддаємо належне Україні за її незмінну стриманість перед обличчям російських провокацій і закликаємо Росію припинити переслідування судів у регіоні", - підкреслив Прайс.

Зазначимо, у Росії оголосили про закриття з 24 квітня по 31 жовтня кількох акваторій у напрямку Керченської протоки через проведення навчань.

Російські війська біля кордонів України – про що йшлося раніше:

  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак зробив заяву, згідно з якою Росія підводить війська до кордонів України, мотивуючи свої дії планами щодо нових військових маневрів Захід 2021.
  • Влада Росії розмістила на території окупованого Криму новий військовий табір, повідомило німецьке видання Spiegel. Російська військова база розташована орієнтовно на відстані 30 кілометрів від міста Марфівка біля узбережжя Чорного моря.
  • Концентрація військ Росії на українському кордоні навіть більша, ніж у 2014 році, заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти