В ООН звинуватили РФ у гуманітарній кризі в Україні і закликали припинити війну

24 березня 2022, 21:28
Відповідну резолюцію підтримали 140 країн, проти виступили тільки п'ять, в тому числі Росія.
Генасамблея ООН
Генасамблея ООН / Фото прес-служби ОП

Генасамблея ООН прийняла резолюцію під назвою гуманітарні наслідки агресії проти України. В документі Росія звинувачується в гуманітарній кризі в Україні.

Як повідомляє Reuters, резолюцію підтримали 140 країн, проти виступили п'ять держав - Росія, Сирія, Північна Корея, Еритрея і Білорусь, а 38 - утрималися.

Крім того, в ООН закликали країну-агресор до негайного припинення вогню в Україні.

відео дня

Також в документі йдеться про вимоги забезпечити захист цивільних осіб, які залишають зону бойових дій, у тому числі іноземних громадян і студентів, і забезпечити їх безпечне і безперешкодне переміщення.

читайте такожЗСУ ліквідували російського окупанта Сітоленка-тестя відомого терористаРішення Генасамблеї вже прокоментували у Верховній Раді.

"Сьогодні в рамках оновленої 11-ї надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН по Україні 140 держав проголосували "за" резолюцію гуманітарні наслідки агресії проти України, яка чітко вказує на першопричину гуманітарної катастрофи і приділяє увагу терміново необхідним крокам для полегшення гуми", - сказано в повідомленні ВРУ.

Нагадаємо, в Краснодарі РФ 12 бійців ОМОНу категорично відмовилися їхати на війну в Україну. Вони аргументували своє рішення незаконністю наказу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти