У Криму "призначили" українським шпигуном співробітника відомого порталу

16 березня 2021, 17:40оновлено 16 березня 2021, 18:12
На півострові затримано громадянина Росії Владислава Єсипенка.
У Криму затримано Єсипенка
Владислава Єсипенка затримано у Криму / Скріншот

У захопленому Росією Криму співробітники Федеральної служби безпеки затримали росіянина Владислава Єсипенка, який нібито збирав інформацію для Служби зовнішньої розвідки України та мав у машині предмет, схожий на саморобну бомбу.

Затриманий нібито знімав на фото та відео місця масового скупчення людей та об'єкти життєзабезпечення, йдеться на сайті ФСБ.

За відомостями джерела ТАСС, затриманого вже заарештовано на два місяці. Також агентство дізналося від джерела, що Єсипенко працював на портал Крим.Реалії, який в Росії визнали "іноземним агентом".

відео дня

У ФСБ стверджують, що чоловік сам зізнався у співпраці з українською СЗР й навіть розкрив подробиці.

"Зі слів затриманого... інформацію він збирав в інтересах спецслужб України за завданням офіцера наявного резерву 8 відділу 5 департаменту СЗР України полковника Кравчука В.О., а саморобний вибуховий пристрій, за його рекомендацією, зберігав в автомобілі для забезпечення власної безпеки", – додали у ФСБ.

Нагадаємо, після захоплення Криму у 2014 році російські силовики звинуватили в підготовці до "диверсій" понад десять українців. У ФСБ звинуватили низку жителів півострова у співпраці з українськими силовиками.

Анексія Криму

  • У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.
  • Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти