У Британії передрекли США " балканізацію"

11 січня 2021, 20:01
За словами британського дипломата, США можуть стати схожими на Балкани в період війни та кровопролиття.
У Вашингтоні прихильники Дональда Трампа прорвалися в Капітолій
Екс-міністр заявив про можливу балканізацію США / Reuters

Ексміністр закордонних справ Великобританії Девід Мілібенд передрік США "балканізацію", коментуючи нещодавній штурм Капітолію прихильниками Дональда Трампа.

Як вважає дипломат, прихильники Трампа - це "натовп ненависників", які зазіхнули на "священні демократичні інститути", пише Daily Mail. Колишній британський міністр також упевнений, що" вогонь ненависті" ще не погашений, а нещодавні події у Вашингтоні не призведуть до закінчення кризи.

На думку Мілібенда, є ризик, що Штати стануть схожими на Балкани в період гострої стадії воєн і кровопролиття. Під "балканізацією" він розуміє процес розпаду регіону на роздроблені етноси, об'єднані тільки загальним географічним положенням і роздираються ворожнечею і протиріччями.

читайте такожБомби і коктейлі Молотова: стало відомо, з чим прихильники Трампа пішли на Капітолій

"У цьому небезпека для сьогоднішньої Америки. Нинішні тертя не обмежуються часовими поясами або навіть політикою. Вони зачіпають набагато гостріші питання-культури, самосприйняття, сенсу, світогляду", - вважає Мілібенд.

Ці суперечності роздувають новинні машини, які віддають перевагу дебатам очорнення, зазначив він. У випадку з США це пов'язано з серйозними ризиками, оскільки багато американців володіють великою кількістю зброї.

Протести у Вашингтоні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти