У Білорусі вийшов фільм про багатства Лукашенка

9 березня 2021, 07:59оновлено 9 березня 2021, 08:55
У фільмі фігурують прізвища білоруських та іноземних бізнесменів, які отримали ексклюзивні умови ведення бізнесу в обмін на цінні подарунки Лукашенку.
Лукашенко
У Білорусі вийшов фільм про багатства Лукашенка / Reuters

Опозиційний білоруський Youtube-канал Nexta опублікував фільм "Лукашенко. Золоте дно" про багатства президента країни Олександра Лукашенка. У фільмі йдеться про резиденції Лукашенка - як офіційні, так і "подаровані" близькими бізнесменами.

Також описано автопарк, який він використовує, з автомобілями за мільйони доларів, включаючи ретро-автомобілі. Окремий фрагмент фільму стосується авіапарку - кілька літаків і вертоліт, на яких Лукашенко торік літав над протестувальним Мінськом, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

За словами авторів стрічки, з 2014 року Євросоюз виділив білоруській владі 4 мільярди євро, значна частина яких пішла на особисті потреби Лукашенка.

Також у фільмі фігурують прізвища білоруських та іноземних бізнесменів - Михайло Гуцерієв, Ігор Макаров, Олексій Олексин, Павло Топузідіс, брати Каричі. Повідомляється, що вони отримали ексклюзивні умови ведення бізнесу в обмін на цінні "подарунки" Лукашенку.

Зазначимо, 5 березня Лукашенко назвав своїм єдиним палацом рідний дім, де він виріс.

"Вони ж кричали в Москві, так? Думають: ось це треба нам в Білорусі. Треба знайти "палаци Лукашенка". "Палац Путіна" - отже, треба "палац Лукашенка". І показати, розхитати.

У мене є палац. По-моєму, 7х8 будиночок, де я виріс з матір'ю. Ось це мій палац. Весь. Все інше належить державі", - сказав тоді Лукашенко.

Заяви Лукашенка - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти