Ексклюзивний Boeing, 7 резиденцій та елітний автопарк: ЗМІ дізналися, як живе Лукашенко

14 лютого 2021, 10:41оновлено 14 лютого 2021, 11:17
Президент Білорусі живе на широку ногу. Є у нього багато резиденцій, розкішні автомобілі та дорогі літаки.
Лукашенко
У Лукашенка є ексклюзивний Boeing, 7 резиденцій та елітний автопарк / Reuters

Президент Білорусі Олександр Лукашенко користується сімома величезними резиденціями й володіє автопарком елітних автомобілів, зокрема, у нього є ексклюзивна модель "Майбах".

"Відомо щонайменше про сім резиденцій Олександра Лукашенка. Постійна - це "Озерний" під Мінськом. На території, що займає 88 гектарів, розташовані спортивний майданчик, парк, ліс, озеро і споруди. Сама резиденція - це добудована й переобладнана колишня дача радянського маршала Тимошенка - триповерхова будівля, площа кожного поверху якої становить майже 500 м2", сказано у розслідуванні Радіо Свобода.

Друга резиденція - "Заславль", розташована на березі Мінського моря і займає майже 40 га.Там є кілька особняків, тенісні корти, сад і басейн. Офіційно обидві резиденції належать до "Діпсервісу".

На батьківщині Лукашенка є резиденція під назвою "Олександрія-2". Тут Лукашенко зупиняється під час візитів на Могилівщину, звідси він літає до Ржева. На території резиденції є кілька основних будівель, гостьові будинки, спортивний майданчик і котедж. Офіційно комплекс належить "Белнафтогазу".

Ексклюзивний Boeing, 7 резиденцій та елітний автопарк: ЗМІ дізналися, як живе Лукашенко
Резиденція Лукашенка під назвою "Олександрія-2" / Радіо Свобода

Також є резиденції у Березинському біосферному заповіднику, на Прип'яті, на Браславських озерах у заповіднику "Інтерлейк", у Віскулях на території Національного парку" Біловезька пуща", і ще три у Мінську.

Ексклюзивний Boeing, 7 резиденцій та елітний автопарк: ЗМІ дізналися, як живе Лукашенко
Резиденція Лукашенка на Прип'яті / скріншо Радіо Свобода
Ексклюзивний Boeing, 7 резиденцій та елітний автопарк: ЗМІ дізналися, як живе Лукашенко
Резиденція Лукашенка у Віскулях / скріншот Радіо Свобода

Елітний автопарк Лукашенка

Президент Білорусі володіє елітним автопарком. Зокрема, на ексклюзивній і дуже дорогій машині Maybach 62 Лукашенко вперше був помічений в 2012 році. Тоді він сказав, що машину йому нібито "подарували". Такий автомобіль може коштувати від 367 тис. євро до півмільйона.

Ще у Лукашенка є Mercedes Pullman W221 - в цій машині він їхав на інавгурацію у 2011 році. Це Mercedes S-класу п'ятого покоління, вартість якого становить кілька сотень тисяч євро.

Rolls-Royce Phantom Coupe - такий автомобіль на президентських номерах був помічений восени 2016 року. Вартість машини - від 170 тисяч євро.

31 серпня 2017 Лукашенко випробував електромобіль Tesla біля Палацу Незалежності. Це одна з найновіших і найпотужніших на той час моделей, вартість якої становить 100 тисяч євро.

Ці моделі є найдорожчими в автопарку Лукашенка.

Ексклюзивні літаки Лукашенка

Ексклюзивний Boeing 767-32k (ER), який раніше належав Туркменбаші, був придбаний для білоруського лідера і запущений у 2012 році. На пресконференції у 2013 році Лукашенко назвав його вартість - майже 100 млн доларів.

До цього Лукашенко використовував Boeing 737-8EV, його вартість також становить майже 100 млн доларів.

У 2020 році з'явилася інформація про те, що в аеропорту стоїть реактивний літак "Гольфстрім G550", пофарбований у колір державного прапора Білорусі і з бортовим номером, який вказує, що на ньому може літати Лукашенко. Коштує такий літак орієнтовно 60 млн доларів. Тоді пресслужба Лукашенка заперечувала, що літак належить главі держави.

Заяви Лукашенка - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти