Пашинян заявив, що у квітні піде у відставку

28 березня 2021, 15:20
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян офіційно озвучив власні плани з відходу з посади (її він займає майже три роки - з травня 2018 року).
Пашинян
Нікол Пашинян / Reuters

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про те, що в квітні нинішнього року піде зі своєї посади. Про це в неділю, 28 березня повідомляє агентство РИА Новости.

"У квітні я подам у відставку - не щоб піти, а щоб відбулися позачергові парламентські вибори. У цей період я продовжу залишатися виконувачем обов'язків прем'єра", - сказав Пашинян.

читайте такожДипломат пояснив, чому Пашинян не втримається при владі у Вірменії

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Політична криза у Вірменії триває з листопада минулого року, коли було підписано заяву про завершення вірмено-азербайджанського конфлікту в Нагірному Карабасі.
  • За підсумками військової кампанії й домовленостей Єреван зазнав поразки і втратив контроль над регіоном.
  • Після цього у Вірменії періодично проходять протести з вимогою відставки Пашиняна.
  • Генштаб Вірменії 25 лютого закликав до відставки уряду прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. До цього був звільнений заступник голови Генштабу Збройних сил Тиран Хачатрян, який піддав критиці вірменського прем'єра за його слова про неефективність російських ракетних комплексів Іскандер на війні в Карабасі.
  • Пашинян назвав таку ситуацію спробою військового перевороту у Вірменії і вирішив відправити у відставку главу Генштабу Оника Гаспаряна. Звільнення військового повинен був затвердити президент Армен Саркісян.
  • Однак 27 лютого Армен Саркісян заявив, що клопотання Пашиняна про звільнення глави Генштабу Гаспаряна суперечить Конституції і повернув проєкт указу прем'єр-міністру.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти