У Кремлі назвали головну умову введення миротворців у Нагірний Карабах

15 жовтня 2020, 15:05
Пєсков відмовився коментувати ракетний удар Азербайджану по військовому об'єкту Вірменії.
Пісок
Вірменія і Азербайджан повинні дати згоду на розміщення миротворців у Нагірному Карабасі / Reuters

Введення миротворчого контингенту у Нагірний Карабах можливе тільки за згодою Азербайджану і Вірменії. Наразі Баку і Єреван не висловлювали готовності на реалізацію таких заходів.

Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

"Першорядне питання тут - як дивляться на це протиборчі сторони, а саме Азербайджан і Вірменія. Будь-яке розміщення будь-яких миротворців, спостерігачів і кого б то не було можливо тільки за згодою обох сторін", - запевнив прессекретар Путіна, зазначивши, що азербайджанська і вірменська сторона поки що не висловлювали готовності піти на такий крок.

Також він відмовився коментувати інформацію про ракетний удар Азербайджану по військовому об'єкту у Вірменії і падіння ракети у Дагестані.

"Це треба до військових адресувати питання. Це стосується насамперед військового відомства", - підкреслив Пєсков.читайте такожРосія має намір ввести миротворців у Нагірний Карабах - політолог

Миротворці у Нагірному Карабасі

  • 3 жовтня прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян допустив обговорення питання введення російського миротворчого контингенту до зони нагірно-карабахського конфлікту і не виключив такої дискусії в рамках Мінської групи ОБСЄ.
  • Президент Азербайджану Ільхам Алієв підтвердив можливість розміщення миротворчого контингенту у Нагірному Карабасі за згодою Баку і Єревана.
  • В ОДКБ, яка гарантує захист території Вірменії в разі зовнішньої інтервенції, запевнили, що миротворчий контингент організації можуть ввести до Нагірного Карабаху тільки за згодою конфліктуючих сторін і на базі відповідного мандата Радбезу ООН.
  • При цьому президент РФ Володимир Путін відкинув можливість військової допомоги Вірменії за лінією ОДКБ щодо Нагірного Карабаху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти