У Байдена зробили заяву про звинувачення Росії в "викраденні" літака у Мінську

25 травня 2021, 21:25
У США немає даних про те, що РФ причетна до посадки білоруською владою літака у Мінську, сказала Джен Псакі.
Ryanair, Мінськ
Літак рейсу Ryanair екстрено приземлився у Мінську 23 травня через заяву білорусів про "бомбу" на борту / Reuters

Офіційний Вашингтон не звинувачує Москву в причетності до посадки білоруською владою літака рейсу Ryanair у Мінську. Штати не вказували на те, що у американської влади є такі підозри. Про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі.

Як повідомила вона під час брифінгу у вівторок, 25 травня, в Штатах не думають, що російська влада причетна до інциденту з літаком у Мінську.

"Ми не вважаємо, що це мало місце", - сказала Псакі.

Також прессекретарка Білого дому додала, що і раніше у Вашингтоні таких версій не озвучували.читайте такожУ Лондоні натякнули, що за "викраденням" літака Ryanair у Мінську стоїть Москва

"Я жодним чином вчора не вказувала на те, що ми так вважали, і в цьому плані нічого не змінилося", - підкреслила Джен Псакі.

Інцидент з літаком рейсу Ryanair у Мінську

  • Літак компанії Ryanair 23 травня летів з Афін у напрямку Вільнюса, проте змушений був приземлитися у Мінську після того, як у Білорусі попередили про те, що влада отримала листа про "бомбу на борту". Вибухових пристроїв у літаку не виявили.
  • Цим рейсом летів Роман Протасевич - засновник опозиційного білоруського Telegram-каналу Nexta, що висвітлював події, пов'язані з протестами у Білорусі. Протасевича затримали разом з його дівчиною – Софією Сапегою.
  • У Великобританії припускають, що Росія може бути причетна до інциденту з літаком у Мінську. Під час парламентських дискусій британці обговорили можливість впровадження санкцій не тільки проти СП-2, але й щодо газопроводу Ямал-Європа, який проходить через Білорусь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти