У Байдена розповіли про плани покарати Росію

4 січня 2021, 12:18оновлено 4 січня 2021, 15:22
Нове американське керівництво сповнене рішучості змусити Росію "заплатити" за найбільший злом кібермереж уряду США.
Джейк Салліван
Джейк Салліван розповів про плани Байдена покарати Росію / Reuters

Нова адміністрація Сполучених Штатів Америки має намір "швидко просуватися" в переговорах з Москвою щодо Договору про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3), але водночас сповнена рішучості змусити російське керівництво "заплатити" за найбільший злом кібермереж уряду США, заявив Джейк Салліван, якого обраний президент США Джо Байден має намір призначити радником з національної безпеки.

"Я впевнений, що сьогодні Сполучені Штати й Росія можуть діяти у межах своїх національних інтересів з тим, щоб домогтися прогресу в контролі над озброєннями та питаннях стратегічної стабільності, приділити увагу загрозі, яку несе для всього світу ядерна зброя", - сказав Салліван в інтерв'ю CNN.

За його словами, термін дії договору закінчується трохи більш ніж за два тижні з моменту початку роботи нової адміністрації та питанням його продовження треба буде зайнятися негайно.

Також Салліван підкреслив, що за найбільшою атакою на комп'ютерні мережі 250 урядових установ США, яка була розкрита майже три тижні тому, ймовірніше, стоїть Росія, хоча офіційні звинувачення проти Москви не висувалися.

Салліван уточнив, що після приходу до влади 20 січня Байден має намір змусити винуватців заплатити значну ціну за ці атаки, але головне — посилити заходи з кібербезпеки.

"Це буде комбінацією покарання й посилення наших можливостей щодо захисту", - пообіцяв Салліван.

Відносини Росії та США - про що йшлося раніше:

  • 23 грудня офіційна Москва закликала США продовжити угоду про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3) вже найближчим часом. Цей договір є останньою домовленістю двох держав, що регулює найбільші світові ядерні арсенали.
  • 19 грудня державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео зробив різке висловлювання на адресу Росії і президента Володимира Путіна. В інтерв'ю, опублікованому на сайті уряду США, він заявив, що Росія входить до числа ворогів США.
  • 15 грудня глава Кремля Володимир Путін привітав Джо Байдена з перемогою на виборах президента США. Путін у своєму посланні побажав обраному президенту США успіхів і висловив упевненість, що Росія й Америка можуть, попри розбіжності, сприяти розв'язанню багатьох проблем.
  • 14 грудня США звинуватили Росію в новій кібератаці. Хакери, що працюють на Росію, відстежували внутрішній поштовий трафік в міністерствах фінансів та торгівлі США.
  • 24 листопада Джо Байден заявив, що його адміністрація кине виклик ворогам США і має намір знову зробити Америку світовим лідером. За його словами, США більше не уникатимуть жорсткого відстоювання своїх цінностей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти