Тюремний термін для Путіна можливий: прокурор Нюрнберзького трибуналу прокоментував злочини РФ

5 березня 2022, 17:05оновлено 5 березня 2022, 18:05
Бенджамін Ференц впевнений, що Путін може сидіти на лаві підсудних – як раніше був засуджений за геноцид один з ватажків боснійських сербів Радован Караджич.
Прокурор
Бенджамін Ференц / Mirror

Ветеран юриспруденції, 101-річний Бенджамін Ференц, який працював прокурором ще на Нюрнберзькому процесі над нацистськими злочинцями, вважає, що російський президент Володимир Путін неодмінно повинен бути засуджений за злочини, які він вчинив проти людства. Саме такий коментар Ференц дав британському виданню Mirror.

За його словами, злочини, які зараз скоює Росія проти України - ганьба для людства, всі винні повинні бути притягнуті до відповідальності за агресію, злочини проти людяності і масові вбивства.

"Це - дуже реалістично. Все, що потрібно – рішучість, адже вони не живуть на Місяці. Я хочу бачити Путіна за гратами, це можливо", - говорить Ференц.

відео дня

За словами юриста, коли він у вівторок, 1 березня, він дізнався, що путінські війська вдарили ракетою по братській могилі в Бабиному Яру, він був розчавлений.

"Немає жодних сумнівів у скоєнні злочинів, оскільки є докази того, що Росія націлена на цивільних осіб і використовує заборонені касетні боєприпаси",– підсумував Ференц.

читайте такожТрибунал в Гаазі приступив до розгляду військових злочинів РФ в Україні

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Міжнародний суд в Гаазі (Нідерланди) приступив до розгляду злочинів проти людства, що здійснюються Російською Федерацією в Україні.

2 березня прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прийняв рішення про відкриття офіційного розслідування ситуації в Україні. Події останніх днів дають підстави вважати, що на території України продовжують скоюватися злочини, що підпадають під юрисдикцію МКС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти